Ga naar de inhoud

Maandag Quote: Festivals in Rotterdam kunnen diverser

Maandag Quote: Begin je week met een Rotterdamse quote. Deze week: In aanloop naar het 010 Debat, dat vanavond wordt gehouden, doet D66-raadslid Jos Verveen alvast vijf suggesties voor een beter festivalbeleid in Rotterdam. Zo pleit hij onder andere voor meer onderscheidende initiatieven, zodat meer Rotterdammers van festivals kunnen genieten.
 

Al 4 reacties — discussieer mee!

 • Kijk op Rotterdam Inlimited/Dunya/Zomer Carnaval, blank Rotterdamt komt daar ook op af. Afgelopen weekend, Pijnacker Plein in Noord, een wijk waar veel ‘allochtonen’ wonen, zo goed als 0,0 nieuwe Rotterdammers te zien. Het is ook puur desintresse van bepaalde mensen!! Lekker blijven hangen in hun eigen culturele omgeving.

  Er is echt al zat te doen voor zat verschillende mensen!

 • Diversiteit gaat veel verder dan alleen het onderscheid tussen allochtonen en autochtonen en ik hoop niet dat de heer Verveen daarop doelt. Meer variatie is altijd welkom en mooie toevoegingen zouden wat mij betreft bijvoorbeeld festivals / evenementen zijn met een focus op Hip-Hop, spoken word, meerdaagse festival met campings, meer / langere gay festivals en een Rotterdamse variant op Rimpelrock. Overigens is Rotterdam wat betreft festivalaanbod een geweldige stad en als “nieuwe Rotterdammer” geniet ik volop van het reeds bestaande aanbod.

 • Gekke is dat op Place de Bon Ton (een van de leukste festivals van de stad, zo niet hét leukste) op het Pijnackerplein 99% wit is. Ik snap dat niet, want de buurt is toch flink gemengd. En waarom zouden allochtonen niet van Franse muziek en Frans eten houden? Nja, als iedereen het prima vindt om in het eigen hokje te blijven is dat ook goed. Diversiteit nooit opdringen aan de burger is mijn advies. Men is wijs genoeg om z’n eigen keuze te maken.

 • Helemaal mee eens! Diversiteit opdringen kan alleen maar averechts werken. Als het aanbod maar interessant en divers genoeg zal uiteindelijk iedereen wel iets naar zijn gading vinden. Verder zien we in het algemeen dat het publiek geleidelijk diverser wordt naarmate festivals langer bestaan. Dit is bijvoorbeeld al goed te zien bij festivals zoals het Djemaa el Fna en het Zomercarnaval, waar mensen uit alle bevolkingsgroepen op afkomen. Geef het wat tijd en hopelijk zullen we dat dus ook voor Place Bon Ton zien, dat nu nog een vrij jong festival is. Tot slot hoeft natuurlijk niet ieder evenement door een dwarsdoorsnede van de bevolking te worden bezocht: op het Blijdorpfestival komen immers ook maar weinig 50-plussers, maar de mensen die wel komen hebben het er naar hun zin en dat is toch waar het uiteindelijk om gaat.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures