Ga naar de inhoud

Philippe Raets – show me the money! — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Gemeentesecretaris Philippe Raets verdient 13.000 euro meer dan de minister-president, ontdekte Leefbaar-raadslid Michel van Elck onlangs. Vincent Cardinaal maakt zich er boos over. In dit scherpe pleidooi vertelt hij waarom het minder mag.

illu_72_Seb
beeld: Seb Ikso

Al 3 reacties — discussieer mee!

 • Een vergeefs beroep, vrees ik. Dit soort regenten is kennelijk domweg niet in staat om de immoraliteit van dergelijk gedrag te zien, laat staan te begrijpen. En het is erger.

  Want voordat de Balkenende-norm ook echt “De Norm” werd, was de discussie al jaren daarvoor begonnen en gevoerd. En dat wisten, publieke bestuurders als ze zijn, zowel Raets als Visser natuurlijk allang.

  Het is gewoon een koehandeltje van die twee. En ze vegen en passant de bips af met de armoedelijers in Rotterdam, en elders. Als zij zich kunnen verrijken, dan zullen ze het niet laten. Bloedzuigerss en aasgieren.

 • Mark Hoogstad heeft gelijk: bron AD Rotterdams Dagblad noemen. Ook al verifieer je dat bij het raadslid. In dit geval is dat nodig omdat het vrij ecclusief is en deze opinie op de kern is gebaseerd

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Tegenlicht is een reeks informatieve televisieprogramma’s waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap. Onze eigen hoofdredacteur, Eeva Liukku, is aanwezig als een van de gasten.

  Venue: Centrale Bibliotheek
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Ga jij werken aan de toekomst van de geschiedenis van Rotterdam? Museum Rotterdam beheert en…

 • Als coördinator ben jij het reisbureau voor cursisten van DRIFT’s Transition Academy. Jij zorgt ervoor…

 • Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de uitvoering in de gaten. Je bent een ervaren en communicatieve communitybuilder die Rotterdammers en hun buren bij staat met raad en daad.

 • Bekijk alle vacatures