Ga naar de inhoud

Ramon Knoester: "Als je niets doet in stedelijk gebied, is het dweilen met de kraan open" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Ramon Knoester is de man achter Whim Architects. Ramon zoekt, met de zijnen, een oplossing voor al het plastic dat vanuit onze huizen terecht komt in de plastic soup – de drijvende vuilnisbelt ter grootte van Texas in de Stille Oceaan. De oceaan is hem echter te ver van huis, liever pakt Ramon de wortels van het probleem aan in onze eigen Maas. Een gesprek over crises overwinnen, koppigheid en hoe drijvend plastic altijd de buitenbocht zal nemen.

We beginnen met de meest existentiële vraag: wie ís Ramon Knoester?

Ramon Knoester: “Goh, jeetje. Nou, ik ben architect. Althans, opgeleid als bouwkundige, en toen ik al aan het werk was ben ik gaan doorstuderen. Whim Architects is mijn bureau. We doen een mix van opdrachten, maar onze grootste drijfveer is het mede via architectuur oplossen van drijvend plastic, dat een grote vervuiling van deze aarde is. Ik heb dit bureau rond mijn dertigste opgericht, toen ik…

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • School’s Out! #39 with Barbara Stok. A lecture, drinks, bites and a short movie. Friday…

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak start met bouwen in Rotterdam. Kom naar de kick-off op 9 maart.…

  Venue: Rotterdamse Ongedocumenteerden Steunpunt
  Datum:
 • On Monday March 11, Rotterdam based ‘platform for metropolitan issues’ De Dépendance welcomes award-winning science journalist Angela Saini in Arminius, on the occasion of her highly acclaimed book ‘The Patriarchs: How Men Came to Rule’.

  Venue: Arminius
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Ga jij werken aan de toekomst van de geschiedenis van Rotterdam? Museum Rotterdam beheert en…

 • Als coördinator ben jij het reisbureau voor cursisten van DRIFT’s Transition Academy. Jij zorgt ervoor…

 • Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de uitvoering in de gaten. Je bent een ervaren en communicatieve communitybuilder die Rotterdammers en hun buren bij staat met raad en daad.

 • Bekijk alle vacatures