Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Grenzeloze Rotterdammers vertelt over de Rotterdamse migratiegeschiedenis. Wie kwamen hier aan en hoe maakten zij van Rotterdam hun thuis? Fotograaf Peter de Krom en journalist Dore van Duivenbode tonen hoe immigranten, repatrianten en vluchtelingen zich in de stad hebben geworteld. Deel 2: Warm welkom

‘Surveilleren zit in ons bloed.’ In de Molukse wijk handhaafde zijn vader de orde en veiligheid. Zoon Distefano woont aan de hoofdstraat. Zo ziet hij wie langsloopt. ’s Avonds maakt Distefano een ronde door de wijk. ‘Bewust of onbewust houd ik de boel in de gaten. Het is een automatisme. Een paar jaar terug reden er busjes met buitenlandse kentekens. Volgens mij uit Polen. Verhalen deden de ronde. Mensen zouden spullen missen. Dan ben je toch alerter.’ Tijdens de ronde groet Distefano iedereen. ‘Dat hoort als je Molukker bent. Waar je ook bent en of je elkaar kent of niet.’

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Dore van Duivenbode

Dore van Duivenbode

Dore van Duivenbode (1985) is freelance journalist voor print media, online en voor televisie.
Zij maakt portretten, reportages en documentaires voor onder meer NRC, Vrij Nederland, VPRO, IFFR en RTV Rijnmond.

Profiel-pagina
_MG_4702_Willem de Kam

Peter de Krom

Peter de Krom (35) is fotograaf en meervoudig Zilveren Camerawinnaar, publiceert regelmatig in NRC, NRC.next en Vrij Nederland. Voor Grenzeloze Rotterdammers gaat hij in eigen stijl met de thema’s en locaties van de afleveringen op pad en maakt een serie foto’s voor publicatie en expositie.

Profiel-pagina