Ga naar de inhoud

Een Liedje voor de Laurenstoren: Dit zijn onze juryleden — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Schrijver Ernest van der Kwast en Rats On Rafts-frontman David Fagan zijn maar twee van de vijf juryleden van Liedje voor de Laurenstoren. Vandaag stellen we alle juryleden voor en geeft elk van hen een tip om de wedstrijd te winnen.
De wedstrijd Liedje voor de Laurenstoren is nu dik een maand onderweg. Je kunt nog altijd je eigen compositie voor het klokkenspel van de Laurenskerk indienen – ga ervoor! Uitleg en spelregels vind je hier. De prijzen? De winnende composities – jury- én publieksprijs – zijn een half jaar lang dagelijks door de hele stad te horen!
Maar wie zijn die juryleden eigenlijk, die beslissen over winst en verlies? Zij bepalen uiteindelijk welke melodie wel en welke niet goed genoeg is om door stadsbeiaardier Richard de Waardt in muziek voor het carillon te worden omgezet. Wie denken ze wel niet dat ze zijn? We stellen ‘de vijf’ met grote graagte even voor – en vroegen ze direct om een gouden tip.

Richard de Waardt – stadsbeiaardier en juryvoorzitter

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures