Ga naar de inhoud

Leefbaar Rotterdam, de wonderbaarlijke mix van meeregeren en oppositie voeren

Op deze plek krijgt Leefbaar Rotterdam veel aandacht. Dat is niet voor niets, legt Peter van Heemst uit. “Het is een gistende, bruisende bedoening.”

Peter
Peter van Heemst beeld: Jeroen Van de Ruit

Al 3 reacties — discussieer mee!

 • Ik kijk altijd uit naar de columns van Peter van Heemst en hoe hij quasi-luchtig en met PvdA-humor zijn inmiddels duurzame rancune over de destijds verpletterende nederlaag van zijn partij verpakt. Met al dan niet terechte verwijten aan het adres van Leefbaar.

  Ook de bijna pathologische arrogantie (of noem het megalomanie) van Van Heemst is hoogst vermakelijk en kenmerkend voor zijn partij die zoveel kapot heeft gemaakt in Rotterdam en andere grote steden. Sterker nog, zonder het koste-wat-het-kost opportunisme van de Peter en zijn matties zou er geen, of iig veel minder, voedingsbodem zijn geweest voor een Leefbaar en haar ‘speerpunten’.

  Özcan Akyol in AD op 30 juni haalt keihard uit met: “De schuldigen hiervan (het ontstaan van een vijfde colonne) zijn de gevestigde partijen, met de PvdA in het bijzonder, die jarenlang oogluikend toestond dat deze religieuze fanaten zich moeiteloos binnen de partij konden opwerken, vanwege de allochtone aanhang die ze meebrachten. Het resultaat van dit sociaaldemocratisch opportunisme: nog meer polarisatie”

  Tot de volgende Peter! Het lijkt me overigens heerlijk om niets meer te verliezen te hebben 🙂

 • Leefbaar weet prima bühne politiek te bedrijven.
  Vraag is wat is er de afgelopen twee jaar veranderd in de stad?

  Vertel het me maar. Geen bal.
  Grote bek hebben ze. Geregisseerd een Marokkaan van de scooters slaan en dat is het. Alles voor de buhne.
  Op deze manier blijft er niets van de stad over.
  Onleefbaar

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De morele ondergrens van de gemeente ligt lager dan je denkt

  • Politiek

  Jonasz Dekkers windt zich op over hoe Rotterdam met dakloze mensen omgaat. Beboeten, uitzetten en een Top 29 maken van degenen die de meeste overlast geven, hij vindt het een grof schandaal. 

 • Woonvisie ingehaald door de actualiteit

  • Politiek

  De actualiteit heeft de nieuwe Woonvisie alweer ingehaald volgens Mustapha Eaisaouiyen van het initiatief Recht op de stad. Lees zijn opinie over waarom de Woonvisie rammelt, onvolledig is en geschreven vanuit een beleidsmakersbubbel.

 • Een geschiedenis van Rotterdamse burgemeesters en slavernij

  • Politiek

  Rotterdam kent een aantal foute burgemeesters. Ze handelden in mensen, hadden banden met de VOC of WIC en werden aangesteld om de winst uit suikerrietplantages veilig te stellen. Loulou Drinkwaard maakte een lijst.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Op woensdagavond 3 april komen de scherpe geesten achter het bekroonde onderzoek naar het Rotterdamse bijstandsalgoritme bijeen in het Journalistiek Café in de Carnisser Keuken! Dit dynamische team- Celeste Boddaert, Eeva Liukku, Romy van Dijk en Saskia Klaassen – deelt graag hun inzichten, ervaringen en het belang van datajournalistiek. Ontdek hoe ze te werk zijn gegaan en het proces achter hun bekroonde onderzoek hebben doorlopen. 🎙️📰

  Venue: De Carnisser Keuken
  Datum:
 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam