Ga naar de inhoud

Toerist in Eigen Stad: Splashtours — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In de nieuwe rubriek Toerist in Eigen Stad testen onze ras-Rotterdamse redacteuren oude en nieuwe toeristische attracties. Tourist trap of juist ook leuk voor locals? Tara Lewis trapt af met Splashtours, een rit met de knalgele amfibiebus.

Op een opgeklaarde vrijdagmiddag fiets ik richting de Parkhaven. Dit stukje Rotterdam is getransformeerd tot een centrum van plat vermaak. Je kunt er lasergamen, midgetgolfen, naar de Euromast en je dag afsluiten met een dinnershow of een rondvaart op de Beren- of Pannekoekenboot. Leuk voor toeristen, familie- en vrijgezellenfeesten, maar de meeste Rotterdammers (waaronder ik) komen hier eigenlijk alleen om boodschappen te doen op de Chinese boot.
Als ik me aansluit bij de massa voor de gele bus voelt het wat onwennig. Het is nog even wachten op de fotograaf, dus ik sta in mijn eentje tussen twee grote groepen families, drie vriendinnen en twee stelletjes. Als mijn partner in crime eenmaal is gearriveerd, word ik gelukkig niet meer aangestaard. Eenmaal in de bus wordt het al beter: de ‘matroos’ blijkt een tomeloos enthousiaste en goedgebekte Rotterdammert. Het is een en al slechte woordgrappen, kwinkslagen en gezelligheid: ik voel me meteen thuis.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • School’s Out! #39 with Barbara Stok. A lecture, drinks, bites and a short movie. Friday…

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak start met bouwen in Rotterdam. Kom naar de kick-off op 9 maart.…

  Venue: Rotterdamse Ongedocumenteerden Steunpunt
  Datum:
 • On Monday March 11, Rotterdam based ‘platform for metropolitan issues’ De Dépendance welcomes award-winning science journalist Angela Saini in Arminius, on the occasion of her highly acclaimed book ‘The Patriarchs: How Men Came to Rule’.

  Venue: Arminius
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als coördinator ben jij het reisbureau voor cursisten van DRIFT’s Transition Academy. Jij zorgt ervoor…

 • Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de uitvoering in de gaten. Je bent een ervaren en communicatieve communitybuilder die Rotterdammers en hun buren bij staat met raad en daad.

 • GroenLinks Rotterdam zoekt een creatieve social media redacteur met een focus op online communicatie en contentcreatie. Als social media redacteur werk je elke dag aan het online uitdragen van ons verhaal over een groen, sociaal en inclusief Rotterdam.

 • Bekijk alle vacatures