Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

In de nieuwe rubriek Toerist in Eigen Stad testen onze ras-Rotterdamse redacteuren oude en nieuwe toeristische attracties. Tourist trap of juist ook leuk voor locals? Tara Lewis trapt af met Splashtours, een rit met de knalgele amfibiebus.

Op een opgeklaarde vrijdagmiddag fiets ik richting de Parkhaven. Dit stukje Rotterdam is getransformeerd tot een centrum van plat vermaak. Je kunt er lasergamen, midgetgolfen, naar de Euromast en je dag afsluiten met een dinnershow of een rondvaart op de Beren- of Pannekoekenboot. Leuk voor toeristen, familie- en vrijgezellenfeesten, maar de meeste Rotterdammers (waaronder ik) komen hier eigenlijk alleen om boodschappen te doen op de Chinese boot.
Als ik me aansluit bij de massa voor de gele bus voelt het wat onwennig. Het is nog even wachten op de fotograaf, dus ik sta in mijn eentje tussen twee grote groepen families, drie vriendinnen en twee stelletjes. Als mijn partner in crime eenmaal is gearriveerd, word ik gelukkig niet meer aangestaard. Eenmaal in de bus wordt het al beter: de ‘matroos’ blijkt een tomeloos enthousiaste en goedgebekte Rotterdammert. Het is een en al slechte woordgrappen, kwinkslagen en gezelligheid: ik voel me meteen thuis.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

WhatsApp Image 2019-09-03 at 08.40.31

Tara Lewis

Tara Lewis (1986) werkt als freelancer voor diverse media. Ze koestert haar innerlijke tokkie en kan soms een beetje cynisch zijn. Ze vindt dat het discussieplatform bedoeld is voor lezers, en voelt zich daarom niet altijd geroepen te reageren. Ze studeerde Geschiedenis aan de EUR en Communicatie aan de HES.

[email protected]

Profiel-pagina
388278_2715739898063_705232504_n

Max van Dongen

Chef fotografie

Max van Dongen (1991) studeerde documentaire fotografie aan AKV/ St. Joost in Breda (2014). En werkt sindsdien als zelfstandig fotograaf en chef fotografie bij Vers Beton. Vanzelf met kritische en onderzoekende blik.

Profiel-pagina