Ga naar de inhoud

"Bouwplannen toetsen we als de inkt net droog is" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Rotterdam heeft weer een bouwcoördinator. Zijn naam: Mattijs Rommelse. Zijn belangrijkste taak: bouwplannen snel beoordelen en waar nodig bijsturen. “Ik versimpel procedures. Maar ik ben geen Superman.”

VB bouwmarinier-1064
beeld: Richard Beukelaar

Al 2 reacties — discussieer mee!

  • Jammer dat hij geen target mee heeft gekregen. Zonder doelstelling geen afrekening met iemands prestaties. Hoe beoordeel je nu of deze man zijn werk naar behoren doet? Iets subjectiefs als ‘datgene wat de stad nodig heeft’ lijkt me niet iets wat je als doelstelling bij 1 persoon neer wil leggen. Wat je nu ziet is Rotterdam tot een groot gezellig dorp omturnen daar waar je juist door moet willen knallen naar een stad met hoge dichtheden, voorzieningen, waar het gebeurt en waar alle type inwoners kunnen wonen. Wil je dat het economisch echt gaat broeien in Rotterdam dan heb je gewoonweg veel meer inwoners en hun bijkomstige activiteiten nodig.

    Groei moet je willen faciliteren, de beoogde kwaliteit kun je bijsturen in het proces richting realisatie. Je moet het ijzer smeden nu het heet is, Rotterdam is veel te afwachtend. Ik zou zeggen, geef deze man maar weer een target van 3000 woningen per jaar mee. Maak een plan welke wijken voor hoogbouw geschikt zijn, waar je woningblokken met Berlijnse dichtheden wil realiseren en waar je ruimte wil houden voor culturele en creatieve initiatieven (met bijbehorende overlast en dus klagers geen stok geeft om mee te slaan).

    Kom op Rotterdam, schouders eronder en gas geven nu!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam