Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Mijn opa was conducteur bij de RET. Niet dat ik dat ooit meegemaakt heb; ik heb hem alleen gekend als een oude gepensioneerde man. Toch heeft het er voor gezorgd dat ik een hevige sympathie voel voor oude trams. Dat mijn bijdrage aan deze rubriek over de toeristische tram Lijn 10 zou gaan, had ik dus snel besloten.

In Rotterdam draagt stichting RoMeO (Rotterdams Openbaar vervoer Museum en Exploitatie Oldtimers) zorg voor ons erfgoed op het gebied van openbaar vervoer. De vrijwilligers van de stichting restaureren en onderhouden een collectie oude trams, bussen en een heus metrostel. Dat doen ze in de tramremise in Hillegersberg, die elke eerste zaterdag van de maand als trammuseum te bezoeken is. Daarbij zijn ze ook de conducteurs en bestuurders op Lijn 10. De toeristische tram bestaat al meer dan 25 jaar, en is dankzij het toenemende toerisme in de stad steeds frequenter gaan rijden. In de zomermaanden van 2016 rijden ze met drie trams, zes dagen per week. Dat maakt de oude trammetjes ondertussen een vertrouwd onderdeel van het straatbeeld in de zomer.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profile pic VB

Fay van der Wall

Fay van der Wall (1983) werkt als freelance schrijver en maker. Schrijft voor Vers Beton over popcultuur, kunst, muziek, media en de stad

Profiel-pagina
DSC_0908cutklein

Sylvana Lansu

Fotograaf

Sylvana Lansu (1991) studeerde fotografie aan AKV St. Joost in Breda. In haar werk onderzoekt ze het verlangen van de mens naar vastigheid en tegelijkertijd vrijheid. Door het fotograferen van deze aspecten in de wereld om ons heen worden de raakvlakken tussen mens en natuur zichtbaar.

Profiel-pagina