Ga naar de inhoud

De Rotterdam Architectuurprijs 2016: meer kanshebbers, minder keuze — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Voor het eerst heeft de Rotterdam Architectuurprijs dit jaar geen thema: alle gebouwen kunnen meedingen, mits ze voldoen aan de voorwaarden. En de shortlist wordt er juist korter op!

Onder het mom ‘een succesvolle stad viert zijn helden’ zet de Rotterdam Architectuurprijs ook dit jaar weer nieuwe of getransformeerde gebouwen én diens opdrachtgevers, bouwers en architecten in de spotlights. Sinds 2010 was de prijs steeds gekoppeld aan een thema: Transformatie in 2010 en 2013, Utiliteit in 2011 en 2014 en Woningbouw in 2012 en 2015. Die ‘beperking’ vervalt dit jaar en dat betekent dat veel meer gebouwen in aanmerking komen voor een nominatie.
Zoals: het Vroesenpaviljoen, het gerenoveerde Van Maanenbad, kantoorgebouw FIRST Rotterdam, zelfbouwproject CPO Gaffelstraat in West en appartementencomplex de Wielewaal in Charlois. Want hoe verschillend ze ook zijn qua functie, ze zijn allen recentelijk in gebruik genomen en bevinden zich binnen de gemeentegrenzen. Daarmee voldoen ze stuk voor stuk aan de voornaamste voorwaarden voor nominatie en kunnen dus aanspraak maken op de prijs.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam