Ga naar de inhoud

De wederopstanding van house: Dirk Schmidt (Trash) — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Rotterdam had in de jaren negentig een legendarische uitgaansscene. Maar inmiddels is er een jongere generatie die weer opgroeit met house. Hoe is dat gekomen? Tara Lewis vroeg het de hoofdrolspelers uit de Rotterdamse uitgaansscene. Vandaag: Dirk Schmidt.

dirksmidt_lvd_7
beeld: Loes van Duijvendijk

Al 3 reacties — discussieer mee!

 • Dirk Schmidt, ik vind (vond) Trash (en Bahn) heel tof maar ik vind het niks wanneer jij draait (of dat aan mij of jou ligt doet er hier niet toe). Ik snap omdat je recent bent geopend dat je zelf veel draait maar voor mij is de muziek de hoofdmoot van m’n avond. Vaak als er iemand draait die ik totaal niet ken is het allemaal goed en prima. Denk aan Ted Langenbach, geweldig wat ie doet en vooral gedaan heeft maar de man kan niet mixen wat gewoon waardeloos is om op te dansen, daarom laat ie op z’n belangrijkste evenementen ook anderen draaien omdat hij een bepaalde kwaliteit moet leveren. Oftewel als jij minder draait en je anderen het podium biedt ga je mij en veel anderen met me veel vaker in je geile kelder tegenkomen en kan je zo (voor mij dan in ieder geval) een vaste waarde worden voor het Rotterdamse nachtleven. XXX

 • Beste kritische danser, wat een goed idee om dit op het wijde web te bespreken (geen sarcasme). Ik ga dat haarfijn uitleggen. Mijn DJ alter ego (pop on acid) gaat inmiddels al jaren mee en staat voor een niet alledaags geluid, ik draai vanuit het hart en het zal je niet ontgaan zijn dat er altijd een knipoog naar het verleden in m’n sets zit. Gezien mijn leeftijd is dat al een tijdje terug zeg maar … Hetgeen ik draai en onderneem is vooral ook op die filisofie gebaseerd. House is house, van een 112 bpm (nu)disco track tot een 160 bpm early rave plaat voor mij zijn ze beide onderdeel van hetzelfde spectrum. Minder ‘heads down’ techhouse meer herkenbare thema’s en dat is puur en alleen om de reden dat IK dat graag in mijn stad heb.

  Maar uiteindelijk valt er over smaak natuurlijk niet te twisten en heeft iedereen recht op zijn mening maar ik ga je toch teleurstellen met het volgende; ik neem in Rotterdam buiten het festival seizoen geen boekingen meer aan en speel alleen in trash en buiten Rotterdam …

  Dit biedt dan gelijk weer een prachtige gelegenheid voor jou om weer eens lekker pop-on-acid-loos trash te bezoeken daar ik zaterdag as (24 september) in Londen moet draaien bij ministry of sound, een welkom compliment na jouw kritische noot.

  Bedankt voor je feedback, wordt gewaardeerd!

 • Beste ‘Kritische Danser’,

  Blijkbaar is Dirk blij met je feedback, dat is mooi. Maar als auteur van dit stuk wil ik je graag het volgende meegeven.

  Jij vindt het nodig om jouw persoonlijke smaak kenbaar te maken aan Dirk. Jij bent duidelijk geen fan van zijn werk. Prima. Is het nodig om dat onder een interview met hem te zetten? Ik vind van niet. Je impliceert ook dat ‘veel anderen’ dat vinden. Moeten we je op je woord geloven? En waar slaat in hemelsnaam die vergelijking met Ted op? Ze hebben allebei een club en zijn dj. Dus omdat Ted niet kan mixen zou Dirk niet in zijn eigen club mogen draaien? Logisch hoor.

  Wat me pas echt stoort is het feit dat je dit anoniem doet. Iemand persoonlijk de maat nemen maar niet het lef hebben om je naam eronder te zetten. Kortom, deze reactie kan mij weinig bekoren. Veel dansplezier.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures