Ga naar de inhoud

Dit is de verdeling van de cultuursubsidies — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vandaag werd bekend hoe de Rotterdamse cultuursubsidies worden verdeeld op basis van het advies van de Raad voor Kunst en Cultuur. In deze speech licht Wethouder Pex Langenberg zijn keuzes en knelpunten toe. De gemeenteraad moet hier in het najaar over beslissen.

langenberg-13
beeld: Marc Nolte

Al 2 reacties — discussieer mee!

 • Maar het moet. We moeten keuzes maken. Soms harde keuzes.
  Met een stevig stappenplan. Een duidelijke route. Open en toegankelijk.
  We zijn er diep in gedoken. Hebben overleg na overleg gevoerd. Onderzoek gedaan. En we hebben een oplossing
  Weer wikken en wegen. Met als basis dat doordachte advies van de RRKC. Toetsen per subsidieaanvraag.
  Maar ook buiten school. Hoe je volwassenen bereikt. Hoe je het aanpakt in de wijk. Zijn de methodes wel goed? Wat levert het op? Dat gaan we bekijken.
  Dan hebben we als derde … het Wereldmuseum. Een Wereldmuseum dat roerige tijden heeft gekend. En nog steeds kent.
  Dat is wat we hebben gedaan. Op de manier zoals we alles nu doen.
  Met nieuw elan. Met een nieuwe generatie. Met veel nieuwe instellingen.

  Pex. Huur een speechwriter in. Dat kan. Echt beter. Veel beter.

 • Een mooi plan. Ik hoop dat we ook daadwerkelijk meer Rotterdammers kunst en cultuur gaan waarderen. Dat bereik je door kunst in de buurten en wijken te brengen en de bewoners zelf mee te laten doen. Als het niet als performer, dan door spandiensten. Ontmoeting en doen rondom een passend kunst en cultuuruiting gaat tot succes leiden met professionele steun. Is er wel voldoende en betaalbare ruimte (binnen en buiten) om te oefenen en een opvoering te doen? Wat gedachten om bij de invulling van het cultuurplan mee te nemen. Het plan, met name de uitgangspunten, spreken mij erg aan. En nu snel aan de slag.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam