Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
broekbakema-ahoy-tuin1
Beeld door: beeld: Archief BroekBakema, met dank aan Platform Wederopbouw Rotterdam

Rotterdam is uitgegroeid tot dé festivalstad van Nederland. Hoewel de festivaltraditie in 1950 werd gestart met de manifestatie Ahoy’, vonden de daaropvolgende grootschalige evenementen (E55, de Floriade en C70) maar eens in de vijf jaar plaats. In de Wederopbouwperiode was nog weinig ruimte en geld voor cultuur. De grootschalige, tijdelijke festivals voorzagen in de behoefte aan amusement en ontspanning. Tijdelijke gebouwen bleken daarbij zeer bruikbaar.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

PaulGroenendijk

Paul Groenendijk

Paul Groenendijk werd in 1957 in Rotterdam geboren en studeerde in 1984 af als architect aan de TU Delft. Sindsdien werkt hij als publicist en onderzoeker.
Naast het samenstellen van architectuurgidsen beheert hij www.architectuurgids.nl, is hij betrokken bij Rotterdam Woont en het Platform Wederopbouw Rotterdam. In 2015 verscheen van zijn hand de architectuurgids Rotterdam Architectuur Stad bij NAi010.

Profiel-pagina