Ga naar de inhoud

Pervers KINO — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vers Beton schrijft iedere maand een column voor de Uitagenda Rotterdam, het gratis culturele uitgaansmagazine. Deze maand: Alexandre kijkt uit naar de opening van KINO in de Gouvernestraat.

Het Duitsland van de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw stond onder andere bekend om haar stationsbioscopen, de zogenaamde ‘Bahnhofskinos’. De films die van ’s ochtends vroeg tot in de nacht constant herhaald werden in de verre uithoeken van spoor 15, waren op z’n minst opvallend te noemen. Alles wat het donkerlicht van de reguliere bioscoop niet kon verdragen, werd er gedraaid. Niets was te pervers, te orthodox of te controversieel. Een ‘cultureel transitzone’ noemt de ARTE-documentaire Cinema Perverso de stationsbioscopen. En een venster op de wereld.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam