Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Vers Beton schrijft iedere maand een column voor de Uitagenda Rotterdam, het gratis culturele uitgaansmagazine. Deze maand: Alexandre kijkt uit naar de opening van KINO in de Gouvernestraat.

Het Duitsland van de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw stond onder andere bekend om haar stationsbioscopen, de zogenaamde ‘Bahnhofskinos’. De films die van ’s ochtends vroeg tot in de nacht constant herhaald werden in de verre uithoeken van spoor 15, waren op z’n minst opvallend te noemen. Alles wat het donkerlicht van de reguliere bioscoop niet kon verdragen, werd er gedraaid. Niets was te pervers, te orthodox of te controversieel. Een ‘cultureel transitzone’ noemt de ARTE-documentaire Cinema Perverso de stationsbioscopen. En een venster op de wereld.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Alexandre-Furtado-Melville-Damage-Playground-PMS-Mathijs-Labadie-II-003

Alexandre Furtado Melville

Alexandre (1988) Furtado Melville is autodidact art director, fotograaf, schrijver, ontwerper, curator van Gemaal op Zuid en consultant bij Studio Narrative. Hij woont op Rotterdam Zuid en heeft nog nooit een prijs gewonnen.
[email protected]

Profiel-pagina
Ferry van Steijn

Ferry van Steijn

Ferry van Steijn is een Rotterdamse illustrator en grafisch ontwerper. Hij is lid van het collectief Ik Rotterdam.

Profiel-pagina