Ga naar de inhoud

Pex Langenberg reageert: "Het is nu aan de gemeenteraad" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Renee Trijselaar verweet hem eerder deze week inconsequent te zijn en vroeg hem mee op date. Pex Langenberg legt uit waarom hij besloot het RRKC-advies niet overal te volgen. En zijn antwoord? Dat blijft in het midden.

13173549_1327652933918511_1503331191257273492_o
beeld: Stacii Samidin

Al één reactie — discussieer mee!

 • Beste Pex,

  Wat jammer dat je in bovenstaande tekst nauwelijks in gaat op waar mijn brief om ging.

  Mijn mijn brief ging namelijk niet over waarom er is gekozen om bij de kleine organisaties te bezuinigen. Alhoewel ik dat ook een interessante vraag zou vinden. Helemaal nu je zegt dat dat is omdat je meent dat ze dan alsnog voldoende mogelijkheden hebben om een relevant programma te maken. I disagree.

  Het gaat erom wat er vervolgens wel gebeurd met dat geld en dat er twee instellingen zijn die zonder inhoudelijke argumenten een voorkeursbehandeling krijgen. Daar lees ik hierboven niets over.

  Jammer. Voor mij en voor een heleboel Rotterdammers.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De muur als politiek medium

  • Kunst en Cultuur

  Muurkunst maakt steden leesbaar, het vertelt je iets over de maatschappelijke thema’s die er spelen. Het is het meest laagdrempelige canvas waar kinderen en jongeren zich op kunnen uitdrukken. In deze Talk of the Town zingt Siebe Thissen een lofzang op street art, murals en graffiti.

 • Door het Arab Film Festival en de aardbeving in Marokko besefte ik: mijn moeder is een Atlasleeuwin

  • Kunst en Cultuur

  De aardbeving in Marokko heeft ook impact op de familie van Amal Akbour. Haar zeventigjarige moeder wil ter plekke gaan helpen. Het doet Akbour denken aan de vrijgevochten vrouwen die ze op het witte doek tijdens het Arab Film Festival zag.

 • De Tweede Wereldoorlog maakte vooral joodse kunstenaars onzichtbaar in Rotterdam

  • Kunst en Cultuur

  In deze Talk of the Town sprak Siebe Thissen met kunsthistoricus Sandra Smets over haar nieuwe boek De vuurvogelgeneratie. Kunstenaars in een verwoeste stad. Over hoe het Boymans tijdens de bezettingsjaren steeds verder verstrikt raakte in het web van nazipropaganda en hoe joodse kunstenaars in de vergetelheid raakten.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam