Ga naar de inhoud

Vers Beton feliciteert de winnaars van Liedje voor de Laurenstoren! — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Op het dak van de Laurenstoren hoorden de jurywinnaar en de publiekswinnaar donderdagavond hun eigen melodie, live gespeeld door de stadsbeiaardier. Woes Ploum heeft de juryprijs binnengesleept, en de Jacob Marisschool is de publiekswinnaar.

De genodigden hangen over de rand van het dak om van het uitzicht te genieten. Het is een exceptioneel mooie avond om je eigen compositie te horen op het carillon. Een paar trappen lager zit te beiaardier. Via een live-videoverbinding zien we hem zitten achter een instrument dat veel weg heeft van een piano. Deze piano staat in verbinding met de klokken van het carillon. Alle aanwezigen, tien deelnemers in totaal, zullen vanavond éénmalig live hun eigen liedje horen. En stuk voor stuk staan ze klaar met hun telefoon om een geluidsopname te maken.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures