Ga naar de inhoud

Zes mbo'ers op weg naar hun beroep — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Het schooljaar is weer begonnen. Ook de Rotterdamse mbo-studenten zijn begin september weer met hun studie begonnen. Joke Schut fotografeerde er zes. Hoe ver zijn ze en hoe denken ze over hun beroep?
Het academisch jaar is geopend en ook voor tienduizenden studenten in het Rotterdams middelbaar beroepsonderwijs (mbo) is school weer begonnen. Vorig jaar hebben we veel aandacht besteed aan het mbo op Vers Beton. Ronald Buitelaar onderzocht hoe het kwam dat de samenwerking tussen Albeda en Zadkine vastliep. We ontdekten dat we eigenlijk weinig wisten over het mbo en over hoe het leven van mbo-studenten eruit ziet.

Misschien is dat wel de reden waarom het mbo zo weinig aandacht krijgt in de media: de kinderen van de meeste journalisten, beleidsmakers en politici hebben geen kinderen op het mbo (Buitelaar overigens wel). In de pers is er veel meer aandacht voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs en universiteiten, dan voor het mbo.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam