Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Of het nu goed gaat of slecht met Feyenoord, het stadionbezoek neemt toe. Zijn Feyenoordsupporters trouwer dan de rest of valt dat wel mee? Hoogleraar Jan van Ours vertelt over de resultaten van zijn onderzoek naar de loyaliteit van Feyenoordsupporters in het komende minicollege op 11 oktober bij Studio Erasmus.
Het gaat nu goed met voetbalclub Feyenoord, maar de club heeft ook enorme dieptepunten gekend. Onlangs ging het nog heel slecht met Feyenoord en incasseerde het het ene verlies na het andere. Maar ondanks de prestaties van de club zit er sinds 1989 duidelijk een stijgende lijn in het stadionbezoek van supporters. Schijnbaar laten toeschouwers het stadionbezoek niet langer afhangen van de prestaties van de club. Dit was voor 1989 wel zo.
Misschien krijgen ze meer waar voor hun geld. Feyenoordsupporters met een seizoenskaart worden het beste beloond met twintig thuiswedstrijden en een gratis eerste bekerwedstrijd. Dit blijkt uit een rondgang bij verschillende clubs die meedoen aan de eredivisie. Maar ligt het alleen aan deze beloning en een gratis wedstrijdbezoek of is er meer aan de hand?
Jan van Ours, onlangs aangesteld als hoogleraar toegepaste economie aan de Erasmus Universiteit, is zelf fervent aanhanger van Feyenoord. Ter gelegenheid van zijn overstap van de Tilburgse Universiteit naar Rotterdam, thuisstad van Feyenoord, voert hij onderzoek uit naar de trouwheid van Feyenoordsupporters. Een uitgelezen kans hem de vraag voor te leggen of Feyenoord supporters daadwerkelijk trouwer zijn dan de supporters van andere clubs.

De talkshow is in de Rotterdamse Schouwburg, inloop vanaf 20:00. De toegang is gratis.

Wil je weten wat het antwoord is van Jan van Ours, kom dan op 11 oktober 2016 naar de maandelijkse wetenschappelijke talkshow Studio Erasmus.

Naar de agenda

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Vera Godijn

Vera Godijn

Vera Godijn (1977) woont al zestien jaar in Rotterdam en studeerde af als docent Beeldende Kunsten aan de Willem de Kooning Academie. Schrijven is een belangrijke expressievorm voor haar en een geweldig medium om te reflecteren op wat er speelt in de wereld. Vers Beton is voor haar het ideale platform waarop ze haar liefde voor het schrijven kan uitleven. Ze werkt in Printroom, presentatieruimte en kunstboekwinkel.

Profiel-pagina