Ga naar de inhoud

Aankondiging minicollege: Zijn Feyenoordsupporters trouwer dan supporters van andere clubs?

Of het nu goed gaat of slecht met Feyenoord, het stadionbezoek neemt toe. Zijn Feyenoordsupporters trouwer dan de rest of valt dat wel mee? Hoogleraar Jan van Ours vertelt over de resultaten van zijn onderzoek naar de loyaliteit van Feyenoordsupporters in het komende minicollege op 11 oktober bij Studio Erasmus.
Het gaat nu goed met voetbalclub Feyenoord, maar de club heeft ook enorme dieptepunten gekend. Onlangs ging het nog heel slecht met Feyenoord en incasseerde het het ene verlies na het andere. Maar ondanks de prestaties van de club zit er sinds 1989 duidelijk een stijgende lijn in het stadionbezoek van supporters. Schijnbaar laten toeschouwers het stadionbezoek niet langer afhangen van de prestaties van de club. Dit was voor 1989 wel zo.
Misschien krijgen ze meer waar voor hun geld. Feyenoordsupporters met een seizoenskaart worden het beste beloond met twintig thuiswedstrijden en een gratis eerste bekerwedstrijd. Dit blijkt uit een rondgang bij verschillende clubs die meedoen aan de eredivisie. Maar ligt het alleen aan deze beloning en een gratis wedstrijdbezoek of is er meer aan de hand?
Jan van Ours, onlangs aangesteld als hoogleraar toegepaste economie aan de Erasmus Universiteit, is zelf fervent aanhanger van Feyenoord. Ter gelegenheid van zijn overstap van de Tilburgse Universiteit naar Rotterdam, thuisstad van Feyenoord, voert hij onderzoek uit naar de trouwheid van Feyenoordsupporters. Een uitgelezen kans hem de vraag voor te leggen of Feyenoord supporters daadwerkelijk trouwer zijn dan de supporters van andere clubs.

De talkshow is in de Rotterdamse Schouwburg, inloop vanaf 20:00. De toegang is gratis.

Wil je weten wat het antwoord is van Jan van Ours, kom dan op 11 oktober 2016 naar de maandelijkse wetenschappelijke talkshow Studio Erasmus.

Naar de agenda

Al 3 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures