Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

“Uit de buurt van barbecueërs, herriemakers en onkruidvreters.” Tien jaar geleden moest oud-automonteur Dirk van de Berg volkstuinvereniging Zestienhoven verlaten. Er kwamen nieuwbouwwoningen. Op volkstuinvereniging Eigen Hof vonden hij en zijn vrouw een nieuwe plek. “Niet naast schreeuwende kinderen, maar tussen de tuinders.”

Zij zouden rustig zijn, maaien, schoffelen en snoeien. Zij timmeren buiten het seizoen, houden honden aan de lijn en fietsen aan de hand. Met zijn kat aan een lijntje loopt Van de Berg regelmatig een rondje over het complex. Dan ziet hij van alles wat niet mag. Bakfietsen die het pad belemmeren, kroos waardoor de sloot verstikt, een te hoge heg. “Verloedering moet je tegengaan. Anders ziet de gemeente de waarde niet meer en doekt ze ons op.”

0311-willem-de-kam
Beeld door: beeld: Willem de Kam

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Dore van Duivenbode

Dore van Duivenbode

Dore van Duivenbode (1985) is freelance journalist voor print media, online en voor televisie.
Zij maakt portretten, reportages en documentaires voor onder meer NRC, Vrij Nederland, VPRO, IFFR en RTV Rijnmond.

Profiel-pagina
willem_profielfoto

Willem de Kam

Fotograaf

Willem de Kam (1988) studeerde grafisch ontwerp aan de Willem de Kooning Academie. Hij fotografeert nu full-time alles van schreeuwende voetbalsupporters tot kruiswoordpuzzelende bejaarden. Hij doet dit voor diverse media en opdrachtgevers uit de culturele en commerciële sector.

Profiel-pagina