Discussies rondom het basisinkomen hebben er toe geleid dat meerdere gemeentes gaan experimenteren met de bijstand. In Rotterdam ontbreekt hiervoor politieke daadkracht, meent Gijs Custers. Hij ging hierover in gesprek met diverse fracties van de lokale politiek.
Gerelateerde inhoud
Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam
We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.
Al 7 reacties — discussieer mee!
Wanneer gaan jullie jezelf nu eens serieus nemen en stoppen met dit soort propaganda?
Links heeft het in onze stad helaas – door fraude – acht jaar voor het zeggen gehad en niets, maar dan ook niets in deze richting gedaan.
Slecht idee trouwens : Door de overheid betaalde lethargie.
Goeie reactie weer. Voegt een hoop toe. Noem je de AOW (een basisinkomen voor ouderen) ook door de overheid betaalde lethargie, of raak je dan weer kiezers kwijt?
Voor zo’n holle reactie is ‘fraude’ best een zware aantijging.
Dat Leefbaar net zo hard fraudeerde in diezelfde verkiezingen zegt Ronald S. natuurlijk niet. Het is immers alleen fout als de PvdA het doet.
De term fraude is gebruikt door André Crouwel . Hoogleraar VU en lid van de PvdA.
Zijn artikel is terug te vinden op de site van LR.
AOW is een mogelijkheid voor mensen om na een ( meestal ) arbeidzaam leven in rust verder te kunnen leven. De leeftijd 67 is gekozen , omdat dan de fysieke mogelijkheden zijn afgenomen.
Om dat te vergelijken met een levenslange uitkering die begint op her 18 E levensjaar is niet eens appels en peren vergelijken, maar …vul zelf maar in.
“Het huidige beleid van repressie is zinloos in een stad waar opleidingsprofielen en vacatures elkaar structureel mislopen”.
Dat vind ik een hele rake observatie. En ik onderschrijf de behoefte aan een experiment. Misschien eentje voor Citylab010?
Kan volgens jou wel een rake observatie zijn, maar hij is onjuist.
Veel MBO scholen geven bij de opleiding aan hoe groot de kans op een baan is. Ze baseren zich daarbij op de vraag van het bedrijfsleven.
In de haven zijn te weinig ICT’ers en in de Horeca te weinig personeel Dat tekort geldt ook voor de meeste handarbeid: Loodgieters, electriciëns, lassers enz.
Zoëven kwam de loodgieter die onze verwarming weer aankreeg. 135 euro voor een reparatie van vijf minuten. Komt omdat de vraag naar loodgieters groter is dan het aanbod!
Stond ook achterop zijn auto: “Collega’s gezocht.”
Hoezo opleidingsprofielen? Je kan toch zelf op je spietzen aanvoelen dat een carriere in de balletwereld voor weinigen is weggelegd?