Ga naar de inhoud

Crooswijkers zijn geen slapjanussen

In deze nieuwe columnreeks houdt maandelijks steeds een ander gebiedscommissielid ons op de hoogte van de ontwikkelen in zijn of haar gebiedscommissie. Kevin van Eikeren (PvdA), gebiedscommissielid in Kralingen-Crooswijk, trapt de columnreeks af.

Een zielige en hijgerige poging van Powned om Crooswijk weg te zetten als het afvoerputje van Nederland, door met de vicevoorzitter (Leefbaar Rotterdam) van de gebiedscommissie in de hoofdrol, filmopnames te maken in de deels gesloopte en met dure woningen heropgebouwde buurt Nieuw-Crooswijk, mislukte hopeloos. 

Al 11 reacties — discussieer mee!

 • Wow. Ik heb die tekst op de gevel niet eerder gezien: “Je krijgt nooit een betere toekomst als je steeds aan gisteren blijft denken” …best wel een slap in the face naar de oude bewoners van Crooswijk toe die hebben geprotesteerd tegen de sloop van hun huis, toch?

 • Op de wanden waar de teksten staan,hingen 2 beschilderde doeken,die na 5 jaar er uit zagen als 2 vuile lappen.Dit kwam door weer en wind.In onze wijk Nieuw Crooswijk,waar veel wordt gebouwd en gerenoveerd,was dit geen fraai gezicht.De bewoners en ook de mensen van de Slachtplaats denken mee over hoe de wijk er fraaier uit kan zien.Zelf woon ik hier al 58 jaar en ben trots op mijn wijk.De sloop was niet tegen te houden Eeva,maar we moeten verder en dat betekent:Vooruitkijken.Jaren lang zijn we actief geweest tijdens vergaderingen van o.a.Leefbaarheids-en Buurtgroep.Helaas maar met een kleine groep.!!!Deze zijn opgeheven,maar nu kan men iets bereiken met een bewonersinitiatief!Dus,doe wat voor je wijk.Er zijn al div.plekken aan te wijzen waar het is verfraaid en opgeknapt.

 • Wellicht goed om toe te lichten dat er een verschil is tussen Nieuw Crooswijk en Oud Crooswijk. Nieuw Crooswijk is de wijk dat gedeeltelijk is gesloopt en waar een divers aanbod van nieuwbouw woningen is gecreeerd. In deze wijk zie je dat er ook veel initiatieven zijn vanuit de bewoners, waaruit onder andere Koffiebar Croos is ontstaan of bijvoorbeeld het ouderinitiatief voor de Talma school.
  Oud Crooswijk, waar wijkcentrum de Branding staat, is een oude arbeiderswijk waar geen sloop heeft plaats gevonden en die helaas een van de slechtse wijken van Rotterdam is. Gelukkig heeft de gemeente dit nu erkend en hopelijk kan een gezamenlijke aanpak de wijk verbeteren.

 • Lachen weer dit. Een hoog van de toren blazende PvdA slapjanus met een gebrek aan reflectie, zoals dat van laag tot hoog typerend is voor deze zieltogende partij.

  Heeft Kevin van Eikeren zich weleens afgevraagd waarom de bewoners van Crooswijk geen vertrouwen meer hebben in de politiek?
  Zou dat komen door slechts 2 jaar huidige coalitie zoals Kevin ons wil doen geloven?
  Of vanwege een decennialang PvdA-beleid dat daaraan vooraf ging? Een beleid gekleurd door de jacht op stemvee met de bijbehorende tolerantie voor segregatie, (vrijwillige) werkeloosheid en criminaliteit dat hele volksbuurten totaal heeft verkankerd.

  En dan Kevin’s oplossing voor de horden vroegtijdige schoolverlaters nadat al zeker 10 jaar en miljoenen verder niéts heeft geholpen : ” …moeten terug op de rails gebracht worden met de begeleidende vraag wat ze nu zelf eigenlijk willen”

  Pleur op

 • Ja Karin, die laatste zin “met de begeleidende vraag etc.”deed mij tot nog toe niet reageren.
  Want plotsklaps zag ik waar ik decennia als docent, maar ook als politicus gefaald heb.

  VRAGEN aan schoolverlaters, wat ze nu zelf willen! Dat we daar niet aan gedacht hebben.
  Dan gaat voor mij ineens een hele nieuwe wereld open:

  Aan criminelen vragen waarom ze zo stout geweest zijn.
  Aan bankdirecteuren vragen waarom ze zoveel centjes willen hebben.
  Aan mensen in de verzorging vragen minder te plassen.
  Aan veganisten vragen om begrip te hebben voor de slager.
  Aan hangjeugd vragen om ook eens de scooter te pakken.
  Aan Feyenoorders te vragen een keer voor 020 te juichen.
  Aan pevedaërs vragen geen open deuren in te trappen.

  Eureka ! De oplossingen voor vrijwel alle maatschappelijke problemen.

 • Beste Ronald,

  Ik vind het moeilijk om te reageren op iemand die een burgemeester ongeschikt acht op basis van citaat: ‘dat het een Marokkaan is’ einde citaat, maar ik maak toch een uitzondering. Nagenoeg het gehele welzijnswerk, jeugdzorg en het onderwijs in Rotterdam zijn het erover eens zijn dat je vanuit dat principe moet werken. Ook Leefbaar Rotterdam ziet dat nu in en draagt daar, na herhaaldelijk oproepen van de PvdA, inmiddels aan bij via het college van B&W. Met zogenaamde grapjes en manke vergelijkingen zeg je dus eigenlijk dat het gesteunde beleid van je eigen partij in deze dus van geen kant deugd. Fraai.

  Gr.

  Kevin

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Big Brother in de bijstand 2: Over dieven en kleuters

  • Politiek

  “Tijdens heronderzoeken werden bijstandsontvangers als een dief of kleuter behandeld”, zegt onderzoeker Margot Kersing van de Erasmus Universiteit. Luister naar deel 2 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures