Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Toen in de jaren ’90 Bosniërs, Serven en Kroaten op de vlucht sloegen voor de oorlog in voormalig Joegoslavië kwamen precies dezelfde bezwaren en argumenten voorbij. De meeste ex-Joegoslaven landden in Rotterdam, twaalfduizend in totaal. Vers Beton duikt de archieven in om de beweringen van toen te staven aan wat er werkelijk gebeurde.

Vluchtelingenonderzoek hordelopen
Hordelopen voor vluchtelingen Beeld door: beeld: Rachel Sender

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Margot Smolenaars

Margot Smolenaars

Margot Smolenaars (1976) voelt zich al veertien jaar Rotterdammer, maar dan wel eentje met een zachte g. Studeerde journalistiek in Tilburg, begon als archetypische krantenjournalist (d’r héén!), evolueerde tot chef redactie in de bladen en is nu onderzoeksjournalist.
[email protected]

Profiel-pagina
sender

Rachel Sender

Illustrator

Rachel Sender (illustrator) is nieuwsgierig naar mensen. Wat doen ze, waarom en hoe? Maar ook wil ze weten hoe wij als mensen ons gedragen in een stedelijke omgeving. Haar werk concentreert zich op die vragen. Dat maakt haar illustraties geschikt voor redactionele toepassingen. Door haar ervaring als grafisch ontwerper gaat ze vrij om met ruimte, verhouding en kleur. Het is fleurig en speels en maakt de kijker op slag medeplichtig.

Profiel-pagina