Ga naar de inhoud

Hoogopgeleide vluchteling krijgt in Rotterdam geen kans — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Tot twee keer toe strandde in de Rotterdamse gemeenteraad een motie om een convenant te sluiten met het UAF, de stichting die vluchtelingstudenten helpt een studie te starten of te vervolgen. Dat werpt de vraag op hoe serieus Rotterdam de hoogopgeleide vluchteling neemt.

welcomephoto
beeld: Femke van Geffen

Al 4 reacties — discussieer mee!

 • Een vluchteling is bijzonder?? Het moet niet gekker worden. Eigen volk eerst, zo simpel moet het zijn. Er zijn in Rotterdam vele problemen die voorrang dienen te hebben op vluchtelingen! Een vluchteling dient geen voorkeursbehandeling te krijgen boven iemand die geboren en getogen is in Nederland/Rotterdam. Iemand geboren in een zwak gezin, kan daar ook niets aan doen. Door de vluchteling speciaal te behandelen trek je die persoon voor, geef je die persoon meer kansen om te slagen dan iemand uit het zwakke gezin. Vervolgens krijgt de vluchteling voorrang op een huis, schijnbaar ook studies, meer mogelijkheden om geld goedkoop te lenen. Dat is een klap in het gezicht voor de jongeren die hier wonen, willen werken, een huis willen maar die dus dat niet kunnen krijgen, want vluchtelingen! Door je eigen volk te blijven negeren, zal het ongenoegen toenemen, en zal de firctie in de samenleving groter worden. Syrie is platgegooid, volgens mij zat werk te vinden. Geldt ook voor Irak, Afghanisatan.

  ‘Geef ze wat ondersteuning, en zij ondersteunen ons straks’ wat een onzin is deze zin!
  De baby boomers groep was groot, maar de groepen er na nog groter. We hebben geen vluchtelingen nodig om het op te vangen. UAF moet lekker opzouten!

  • Bij herlezen wil ik nog dit zeggen.

   Wat is er tegen om naast een baan te studeren?
   Het gros van mijn collega’s op de school voor VWO-HAVO-MAVO waar ik gewerkt heb, hadden net als ik in hun avonduren hun actes behaald.
   Toen bij ons een tweetalige afdeling kwam ben ik een cursus Engels gaan doen.
   In mijn vrije tijd. Hartsikke leuk trouwens.

   Dat je stil wordt van Pauls reactie geeft m.I. aan dat je niet de juiste instelling hebt om objectief over bovenstaande problematiek te schrijven.
   De hele reeks was dus weer propaganda om van Nederland een immigratieland te maken.
   Soms vermoed ik wel eens de oer marxistische Verelendungsgedachte achter dat streven.

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Wat zijn de belangrijkste opgaven en waar liggen kansen voor samenwerking? Samen met presentator Riek Bakker praten ze over de ruimtelijke inrichting van Nederland.

  Venue: Nieuwe Instituut
  Datum:
 • Hoe ben jij onderdeel van de natuur in deze stad? Kom mee filosoferen met een goed glas wijn alsof je om 1 uur ’s nachts nog ergens aan de keukentafel zit.

  Venue: OASE Rotterdam
  Datum:
 • Van 27 maart t/m 2 april 2023 zal op vijf locaties verspreid door Rotterdam kunst van wereldformaat te zien zijn.

  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam