Ga naar de inhoud

Jim de Jong: “De culinaire opvoeding van deze stad mag wel sneller gaan” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vers Beton start een nieuwe serie interviews met jonge beeldbepalende ondernemers in samenwerking met Rotterdamse Nieuwe. We beginnen met een drieluik in het ZomerHofkwartier. Als eerste: Jim de Jong (27) van restaurant De Jong.
In de eerste Hofboog onder de voormalige Hofpleinlijn zit restaurant De Jong. Het is nog vroeg in de middag, uren voordat de eerste gasten verwacht worden, maar binnen ruikt het al heerlijk. Chef-kok en eigenaar Jim de Jong is met zijn team bezig in de keuken, terwijl zijn moeder de laatste hand aan het tafellinnen legt. Voordat het interview begint maakt hij nog snel twee kunstige cappuccino’s voor zijn personeel, om vervolgens zelf achter een glas water op de houten bar plaats te nemen.

restaurantdejong-sylvana-lansu-1
beeld: Sylvana Lansu

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Didier Eribon is internationally renowned for his groundbreaking work Returning to Reims. Part memoir, part social and political theory, the book caused a stir in France and approached cult status in Germany, where it touched a nerve with its central premise that the mainstream left is to blame for pushing the working classes towards the far right and nationalism.

  Venue: De Dépendance, OASE
  Datum:
 • Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe, dynamische editie van Wild Summer of Art. Naast een expositie van 50 Rotterdamse hedendaagse kunstenaars omvat deze editie een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances.

  Venue: Brutus
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Het hoofd marketing & communicatie ontwikkelt en werkt aan het marketingbeleid van MOMO Festival, MOMO Concerts en MOMO Create  en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering ervan, waarbij het optimaliseren van het publieksbereik centraal staat.

 • Het bedrijfsbureau is de uitvoeringsorganisatie van de koepelcoöperatie Energie van Rotterdam. Met een klein team werken we dagelijks aan de ondersteuning van de energiecoöperaties, het realiseren van energieprojecten en het behartigen van de belangen in de stad.

 • The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

 • Bekijk alle vacatures