Ga naar de inhoud

Ook de zelfredzame vluchteling heeft ondersteuning nodig — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De gemeente Rotterdam vindt dat nieuwkomers vooral zelfredzaam moeten zijn. Dat geldt ook voor statushouders, vluchtelingen die ten minste vijf jaar in Nederland mogen blijven en moeten inburgeren. Werkt dit beleid? Hoe integreert een vluchteling het beste?

de-leeszaal-22
De foto’s zijn gemaakt bij Café NL, dat twee keer in de week in Leeszaal Rotterdam West gehouden wordt. Bezoekers zijn nieuwkomers en voeren ‘gewone’ gesprekken met Rotterdammers. beeld: Daphne van Drenth

Al 3 reacties — discussieer mee!

 • Werkeloosheid blijft groeien en dan vervolgens mensen voorraang geven op de arbeids markt, ze voortrekken en dus hun kansen vergroten, ten opzichte van een in NL wonend iemand die gewoon een NL paspoort heeft. Vervolgens eerder een huis krijgen die volledig is ingericht, persoonlijke begeleding. Die organisaties zorgen voor spanningen in de maatschappij want jongeren negeren en onbekenden voortrekken, dat is moeilijk te slikken! Alle landen moeten er van alles aan doen om mensen in hun eigen regio in cultureel gelijkwaardig land op te vangen.

  Tussen de regels door lees ik dat er veel subsidie clubjes tussen zitten.

 • Aantoonbaar onjuist, toon het dan aan!
  Wat is er onjuist aan? Is het doel niet bij velen om de vluchteling zsm te laten participeren in de maatschappij door iemand zsm een doel in het leven te geven door een onafhankelijk kan leven op te bouwen, zoals een huis, werk, opleiding?

  Nee, ik zei in een andere reactie, dat door vluchtelingen VOORRANG te geven, je voor frictie zorgt onder de al niet tevreden jongeren. Dit is maar een discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Big Brother in de bijstand 2: Over dieven en kleuters

  • Politiek

  “Tijdens heronderzoeken werden bijstandsontvangers als een dief of kleuter behandeld”, zegt onderzoeker Margot Kersing van de Erasmus Universiteit. Luister naar deel 2 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures