Ga naar de inhoud

Ook de zelfredzame vluchteling heeft ondersteuning nodig — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De gemeente Rotterdam vindt dat nieuwkomers vooral zelfredzaam moeten zijn. Dat geldt ook voor statushouders, vluchtelingen die ten minste vijf jaar in Nederland mogen blijven en moeten inburgeren. Werkt dit beleid? Hoe integreert een vluchteling het beste?

de-leeszaal-22
De foto’s zijn gemaakt bij Café NL, dat twee keer in de week in Leeszaal Rotterdam West gehouden wordt. Bezoekers zijn nieuwkomers en voeren ‘gewone’ gesprekken met Rotterdammers. beeld: Daphne van Drenth

Al 3 reacties — discussieer mee!

  • Werkeloosheid blijft groeien en dan vervolgens mensen voorraang geven op de arbeids markt, ze voortrekken en dus hun kansen vergroten, ten opzichte van een in NL wonend iemand die gewoon een NL paspoort heeft. Vervolgens eerder een huis krijgen die volledig is ingericht, persoonlijke begeleding. Die organisaties zorgen voor spanningen in de maatschappij want jongeren negeren en onbekenden voortrekken, dat is moeilijk te slikken! Alle landen moeten er van alles aan doen om mensen in hun eigen regio in cultureel gelijkwaardig land op te vangen.

    Tussen de regels door lees ik dat er veel subsidie clubjes tussen zitten.

  • Aantoonbaar onjuist, toon het dan aan!
    Wat is er onjuist aan? Is het doel niet bij velen om de vluchteling zsm te laten participeren in de maatschappij door iemand zsm een doel in het leven te geven door een onafhankelijk kan leven op te bouwen, zoals een huis, werk, opleiding?

    Nee, ik zei in een andere reactie, dat door vluchtelingen VOORRANG te geven, je voor frictie zorgt onder de al niet tevreden jongeren. Dit is maar een discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam