Ga naar de inhoud

Vluchtelingen in Rotterdam: Weten we wat we in huis halen? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Syrische vluchtelingen zijn voor een groot deel hoogopgeleid en dus hebben ze meer kans van slagen. Hoe vaak dat zinnetje al niet voorbij is gekomen… Vers Beton ging op zoek naar de Rotterdamse waarheid achter die aanname. Wie zijn de vluchtelingen die zich hier vestigen en doet Rotterdam voldoende om dit kapitaal te benutten?

Syrische vluchtelingen zijn redelijk hoogopgeleid, is het mantra vanuit de regering. Hoogopgeleide vluchtelingen raken sneller aan het werk, is de aanname die daarop volgt. In de media vliegen de voorbeelden van Syrische tandartsen en technici je om de oren. Wat klopt daar voor het Rotterdamse aandeel statushouders van? Weten we wat voor vlees we in de kuip halen? En is men al bezig met het vormgeven van de toekomst van haar nieuwste inwoners?

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam