Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Syrische vluchtelingen zijn voor een groot deel hoogopgeleid en dus hebben ze meer kans van slagen. Hoe vaak dat zinnetje al niet voorbij is gekomen… Vers Beton ging op zoek naar de Rotterdamse waarheid achter die aanname. Wie zijn de vluchtelingen die zich hier vestigen en doet Rotterdam voldoende om dit kapitaal te benutten?

Syrische vluchtelingen zijn redelijk hoogopgeleid, is het mantra vanuit de regering. Hoogopgeleide vluchtelingen raken sneller aan het werk, is de aanname die daarop volgt. In de media vliegen de voorbeelden van Syrische tandartsen en technici je om de oren. Wat klopt daar voor het Rotterdamse aandeel statushouders van? Weten we wat voor vlees we in de kuip halen? En is men al bezig met het vormgeven van de toekomst van haar nieuwste inwoners?

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Margot Smolenaars

Margot Smolenaars

Margot Smolenaars (1976) voelt zich al veertien jaar Rotterdammer, maar dan wel eentje met een zachte g. Studeerde journalistiek in Tilburg, begon als archetypische krantenjournalist (d’r héén!), evolueerde tot chef redactie in de bladen en is nu onderzoeksjournalist.
[email protected]

Profiel-pagina
Femke van Geffen

Femke van Geffen

Illustrator Femke van Geffen maakt mandalas, illustreert kinderboeken en maakt beelden van boeken.

Profiel-pagina