Ga naar de inhoud

Wijnhandel Jan van Breda: “De klanten zijn de spiegel van mijn zaak” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vers Beton schrijft samen met Anders Nog Iets? over de beeldbepalende, ambachtelijke winkeliers die Rotterdam verrijken. Familie Van Breda bijvoorbeeld, die al sinds vier generaties lang Franse wijnen verkoopt en importeert. Een gesprek met broer en zus Kees en Sietske van Breda over samenwerken met je familie, stadseconomie en natuurlijk over wijn. 

“We staan er zelf, met de poten in de klei. Dat is wat het is. Rotterdamser kan niet he? We kennen de wijnmaker heel goed, hebben geen inkoopmanager of wat dan ook, en wat we inkopen, dat verkopen we ook zelf”, vertelt Sietske trots. Kees valt zijn zus bij: “Geen accountmanagers. Of ja, misschien ben ik dat wel hier.” En hij lacht dan hard. “Ik weet niet hoe ik onze functies moet benoemen”.
Zo vanzelfsprekend als het lijkt dat de vierde generatie Van Breda nu de winkel runt, is het niet. Na haar studie aan de Hotelschool werkte Sietske bij een wijnimporteur, waar ze wijn verkocht vanuit een kantoor. Toen haar vader iemand zocht voor in de winkel, heeft ze de overstap gemaakt. “Het werk is namelijk veel leuker als je alles zelf doet, van de inkoop bij wijnboeren tot aan de verkoop in de winkel.”

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • In dit avondprogramma bespreken we hoe het mondiale voedselsysteem zich manifesteert, welke rol Nederland daarin speelt, hoe kwetsbaar het is en of de grenzen ervan inmiddels bereikt zijn?

  Venue: Keilepand
  Datum:
 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Investeer jij binnenkort in de toekomst van de volgende generaties door betaalbare woningen te ontwikkelen in Rotterdam? 

 • De Medewerker Verhuur en Evenementen draagt ter ondersteuning van en in samenwerking met de Coördinator Horeca, Verhuur en Publieksservice zorg voor de realisatie van commerciële en culturele verhuuractiviteiten in theaterzalen en andere ruimtes van Jeugdtheater Hofplein. Gastvrijheid is daarbij belangrijk en het is prettig als je initiatief neemt om bestaande werkwijzen te verbeteren. 

 • Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial creëren we universums waar verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: musicals over het einde van de wereld, meditatieve opera’s, eco-feministische punkbands, onnavolgbare radiokunst en monumenten voor een verdrinkende stad. We zijn verslaafd aan ons publiek en zingen, aan de vooravond van de apocalyps, de longen uit ons lijf in een poging een alternatieve timeline te unlocken.

 • Bekijk alle vacatures