Ga naar de inhoud

Wijnhandel Jan van Breda: “De klanten zijn de spiegel van mijn zaak” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vers Beton schrijft samen met Anders Nog Iets? over de beeldbepalende, ambachtelijke winkeliers die Rotterdam verrijken. Familie Van Breda bijvoorbeeld, die al sinds vier generaties lang Franse wijnen verkoopt en importeert. Een gesprek met broer en zus Kees en Sietske van Breda over samenwerken met je familie, stadseconomie en natuurlijk over wijn. 

“We staan er zelf, met de poten in de klei. Dat is wat het is. Rotterdamser kan niet he? We kennen de wijnmaker heel goed, hebben geen inkoopmanager of wat dan ook, en wat we inkopen, dat verkopen we ook zelf”, vertelt Sietske trots. Kees valt zijn zus bij: “Geen accountmanagers. Of ja, misschien ben ik dat wel hier.” En hij lacht dan hard. “Ik weet niet hoe ik onze functies moet benoemen”.
Zo vanzelfsprekend als het lijkt dat de vierde generatie Van Breda nu de winkel runt, is het niet. Na haar studie aan de Hotelschool werkte Sietske bij een wijnimporteur, waar ze wijn verkocht vanuit een kantoor. Toen haar vader iemand zocht voor in de winkel, heeft ze de overstap gemaakt. “Het werk is namelijk veel leuker als je alles zelf doet, van de inkoop bij wijnboeren tot aan de verkoop in de winkel.”

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam