Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Immigratiebeleid is een hot item in Europa, maar ook in Rotterdam. Hoeveel draagvlak heeft de stad voor de opvang van vluchtelingen? En kun je dat wel meten? Rogier van Reekum, socioloog en filosoof aan de Erasmus Universiteit, benadert deze vragen op eigen wijze in het minicollege van 8 november aanstaande.
Studio Erasmus staat vanavond geheel in het teken van de Amerikaanse verkiezingen, waarin migratie en vluchtelingenbeleid een belangrijk onderwerp vormen. Vluchtelingen en immigranten zijn van alle tijden geweest. Maar met een enorme toename van vluchtelingen uit oorlogsgebieden als Syrië, wordt de vraag steeds belangrijker hoe we omgaan met deze toenemende stroom nieuwkomers, ook in Rotterdam.
De vraag naar ‘draagvlak’ wordt voortdurend gesteld door politici. Draagvlak suggereert, volgens van Reekum, dat de wereld is opgeknipt in losse eenheden; continenten, landen, steden of buurten. Migratie kan volgens Van Reekum niet ‘aan’- of ‘uit’-gezet worden. Mensen zullen zich altijd over de hele wereld verplaatsen. Hoe gaan we om met de angst voor nieuwkomers? Rogier van Reekum zal in het minicollege de discussie aanzwengelen.

Benieuwd naar het minicollege van Rogier van Reekum? Kom dan op dinsdag 8 november om 20:00 u naar Studio Erasmus in de Rotterdamse Schouwburg. Meer info, klik hier.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Vera Godijn

Vera Godijn

Vera Godijn (1977) woont al zestien jaar in Rotterdam en studeerde af als docent Beeldende Kunsten aan de Willem de Kooning Academie. Schrijven is een belangrijke expressievorm voor haar en een geweldig medium om te reflecteren op wat er speelt in de wereld. Vers Beton is voor haar het ideale platform waarop ze haar liefde voor het schrijven kan uitleven. Ze werkt in Printroom, presentatieruimte en kunstboekwinkel.

Profiel-pagina