Ga naar de inhoud

De Kieswijzer Woonreferendum: achtergrond en uitleg — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Tot 1 december biedt Vers Beton de Kieswijzer Woonreferendum aan, voor iedereen die nog twijfelt over wat te stemmen op 30 november bij het referendum over de Woonvisie. Graag leggen we uit hoe we te werk zijn gegaan, zodat jij met een gerust hart de Kieswijzer Woonreferendum kunt invullen.

De Kieswijzer Woonreferendum

Ga direct naar de Kieswijzer Woonreferendum

Waarom heeft Vers Beton deze kieswijzer ontwikkeld?
We merkten dat aan de ene kant het Woonreferendum een heel belangrijke (want de uitkomst heeft direct invloed op de levens van Rotterdammers) en unieke (want hiervoor was er slechts eenmaal eerder een Rotterdam-specifiek referendum) stemming is, terwijl er aan de andere kant bij Rotterdammers weinig kennis en animo voor is. We hopen dat de Kieswijzer Woonreferendum Rotterdammers helpt om zich te informeren over het onderwerp en om op 30 november een bewuste, individuele keuze te maken.

Al 6 reacties — discussieer mee!

  • Ik waardeer het initiatief van dit instrument. Maar: ik heb een poging gedaan de kieswijzer in te vullen en heb naar aanleiding daarvan toch m’n bedenkingen. Ten eerste wat betreft de formulering van de stellingen. Een behoorlijk deel van deze stellingen is negatief geformuleerd (‘niet’, ‘geen’). Ik heb altijd geleerd dat dat niet mag, dat levert verwarring op. En waarom móet ik een keuze maken per stelling, ook als ik dat helemaal niet wil of kan (op basis van de beschikbare informatie of gewoon omdat ik neutraal ben), dat vertekent mijn resultaat toch?! Inhoudelijk vind ik de vraagstelling in meerdere gevallen suggestief en/of normatief en soms onduidelijk (‘de aan te pakken wijken’?) Tenslotte vind ik het ondanks de argumenten van de makers toch onterecht dat de set stellingen geen recht doet aan de totale inhoud van de woonvisie.

    Het eerder gepubliceerde achtergrondartikel over de Woonvisie op VB vind ik persoonlijk een stuk betere stemhulp!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam