Ga naar de inhoud

De Rotterdamse Cliché Arena #2: Emancipatie vs. gentrificatie — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Aan de vooravond van het Woonreferendum vindt op dinsdag 29 november de tweede editie plaats van de Rotterdamse Cliché Arena. Hierin vervolgen Vers Beton en Museum Rotterdam hun zoektocht naar nieuwe Rotterdamse clichés.
 

Emancipatie vs. Gentrificatie
beeld: Mark van Wijk

Al één reactie — discussieer mee!

 • wijken worden niet hip,maar lijken hip voor de schijn.
  een aantal lege winkels vol zetten met “kunst”en twintig koffiezaakjes met houten klapstoeltjes voor de deur en woningen en ruimten goedkoop bijna omniet verhuren aan studenten en andere mensen van buiten de stad is niet hip.
  Je bent niet hip je bent niet knap je drinkt alleen geen bier maar tomatensap.
  De gemeente beinvloed dwangmatig door een bepaalde partij en hun koers,laten met opzet bepaalde wijken leegkomen zen zetten er met enorme Rotterdamse gemeente subsidie studenten en hierheen gelokte beginnende artistieke hip lijkende mensen in.
  Het LIJKT dan hip en zo goed te gaan maar is het niet allemaal schone schijn.
  Echte Rotterdammers hardwerkende in de fabrieken en winkels en schoonmaak wachten wel 8 jaar op een betaalbare huurwoning,deze worden gegeven aan nieuwkomers die de stad hip moeten doen lijken.voor de buhne die de gemente wil showen met leefbaar erin!
  De pus die in deze gemaakte puist zit te borrelen staat op springen,de gemeente heeft deze hippe puist gecreeerd over de ruggen van de Rotterdammers die met leed deze verschrikking moeten aanzien hoe nieuwe bewoners die totaal geen affiniteit met rotterdam of de mentaliteit hebben hier yup zitten te spelen en dan ook nog zich niet inmengen met de burgers maar eigen wijken met subsidie verlangen…hoe lang kan rotterdam dit trekken?
  En hoelang duurt het dat de yup of gesubsidieerde hippie inziet dat ie toch niet thuis is in deze bruisende stad.
  Als je rotterdam zo leuk vind en de stad trekt je aan..wat trekt je aan?
  De straten,de uitgaansplekken,de allochtonen en autochtonen,de winkels,de pleintjes?
  Ja? waarom verdwijnen deze dan massaal omwille van jullie?
  We worden overspoeld met eetzaakjes en terrasjes en totaal onzinnige nietsnuttende artistieke winkelpanden waar geen hond binnenloopt.
  Rotterdammers willen boodschappen doen,gaan naar de markt,gaan naar Action,wibra,hema,pathe,feijenoord,gamma,praxis,marskramer,kruidvat,bijenkorf,zara,h&m etc.En hier werken echte Rotterdammers die IN rotterdam een huurhuis willen huren!
  Rotterdammers zijn te nuchter om hun naar een gesubsidieerde galerie te gaan die in hun wijk gedropt is,daar heeft men niets aan.De nuchtere Rotterdammer heeft geen boodschap aan deze artistieke onzin!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak start met bouwen in Rotterdam. Kom naar de kick-off op 9 maart.…

  Venue: Rotterdamse Ongedocumenteerden Steunpunt
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam