Ga naar de inhoud

Elisa Rootert (Coppi): “Koffie en wielrennen is een hele oude combinatie” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vers Beton interviewt jonge beeldbepalende ondernemers in samenwerking met Rotterdamse Nieuwe. Het sluitstuk van het drieluik over het Rotterdamse ZomerHofkwartier is Elisa Rootert (32) van Coppi.

Op de hoek van de Bergweg en de Vijverhofstraat zit Coppi, een zaak die twee dingen combineert: fietsen en koffie. Buiten is het koud en het regent. Mensen haasten zich voorbij langs de grote raampartijen van Coppi. Binnen zijn er warme boekweitwafels met blauwe bessen, frambozen en jam, koffie met hartjes en potten thee. In de hoek wordt gesleuteld aan een fiets, de barista schuimt melk en mensen werken achter hun laptop.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam