Ga naar de inhoud

Henk Ovink: "Elke Nederlander zou Water als schoolvak moeten krijgen" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Aan de vooravond van het Stadmakerscongres spreekt Vers Beton met Guest Urban Critic Henk Ovink. Voor het ministerie van Infrastructuur en Milieu is hij Nederlands eerste Watergezant. Hij vertelt uit ervaring hoe je met innovatie en samenwerking lokale overheden kunt veranderen. 

liggend-1
beeld: Martijn Koolstra

Al één reactie — discussieer mee!

 • En het vak Energie, lijkt me, naast Water. Een en ander hangt namelijk met elkaar samen. Misschien moeten we het nieuwe vak Holistiek noemen. Want dat moet tussen die jonge oortjes komen: dat alles met elkaar samenhangt, dat de wereld complex is. Dat er geen simpele oplossingen zijn. Dan krijg je weer de nuance terug die we nu volledig missen in de wereld.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam