Ga naar de inhoud

Waarom ik voor de Woonvisie stem — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Waar veel Rotterdammers nog geen flauw idee hebben wat ze 30 november gaan stemmen, heeft Tom Wolbrink zijn mening rond. Hij stemt vóór. Omdat hij houdt van Rotterdam, en nog meer van de Afrikaanderwijk.

versbeton_241116_voor-03
beeld: Michael van Kekem

Ik stem voor. Zo, dat hoge woord is eruit.
Eigenlijk heb ik helemaal niets met referenda. Daarnaast erger ik me kapot aan het promofilmpje van Leefbaar Rotterdam vóór de woonvisie en frons ik mijn wenkbrauwen als een wethouder bij voorbaat op een lage opkomst rekent zodat er blijkbaar niets met de uitkomst van het referendum gedaan hoeft te worden. De vraag voor of tegen de Woonvisie is sowieso een simplificering van een buitengewoon veelzijdig vraagstuk.

Maar we mogen nou eenmaal stemmen. En aangezien de luidsprekerauto’s in mijn straat brullen dat er 20.000 woningen gesloopt worden, je een leuke prijs kan winnen als je een ‘tegen’-poster voor het raam hangt en de SP mijn brievenbus vult met een flyer op A3-formaat waarin staat te lezen dat “de wethouder liegt dat hij barst”, is er blijkbaar iets groots op komst.

 

Op de Facebookpagina Woonreferendum lees ik zelfs dat 40.000 mensen moeten verhuizen en duizenden mensen niet meer kunnen terugkeren naar hun eigen stad. Dit allemaal door de Woonvisie. Daarnaast schijnt Rotterdam een enorme groeipotentie te hebben. Deze wordt door de woonvisie geknakt voordat we de vruchten kunnen plukken omdat er tot 2030 slechts 16.000 woningen bijkomen.

Al 10 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Waarom huurders in de vrije sector hun mond niet opentrekken

  • Architectuur en stedelijke ontwikkeling

  Torenhoge huren met schimmige community- en servicekosten, een bouwput voor de deur, lekkages en een huisbaas die niet thuis geeft. Toch durven huurders in de vrije sector niet snel te klagen, omdat ze zo afhankelijk zijn van hun verhuurder. Maar het kan wel degelijk helpen. Lees het onderzoek van Teun van den Ende.

 • Met het invoeren van 30 kilometerzones rijst de vraag: van wie is de straat?

  • Architectuur en stedelijke ontwikkeling

  De gemeente wil van Rotterdam waar mogelijk een 30 kilometerzone maken. Dat vergt een geheel nieuwe weginrichting waarbij de auto steeds minder de norm is. De vraag rijst: aan wie behoort de openbare ruimte toe?

 • Het Havenkwartier op Katendrecht is vooral voor de happy few

  • Architectuurkritiek

  Het laatste plekje in hartje Katendrecht is gekaapt: nieuwbouwproject Havenkwartier is opgeleverd. Het imposante, antracietgrijze gebouw herbergt tweehonderd woningen. Maar wat voegt het toe aan de Kaap? En voor wie is deze community eigenlijk bedoeld?

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures