Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

De Rotterdamse Woonvisie moet ervoor zorgen dat Rotterdam zich ook op langere termijn positief ontwikkelt als woonstad. De focus ligt op de groeiende vraag naar wonen in Rotterdam, het versterken van de balans in de woonvoorraad en een betere woonkwaliteit. De Woonvisie bouwt hierbij voort op een trend die jaren geleden al is ingezet door eerdere Rotterdamse colleges: het aantrekken en behouden van midden- en hogere inkomens voor de stad. Dat kan het stadsbestuur niet alleen en daarom is de visie bovenal een oproep aan marktpartijen, corporaties, en (collectieven van) particulieren om de handschoen op te pakken. Maar hoe kijken deze partijen op hun beurt naar de woonopgaven en het woonklimaat in de stad? Hoe staat de woningmarkt en het woonbestand er volgens hen voor? Welke interventies zijn noodzakelijk? En staan deze in de Woonvisie? Hierover gingen projectontwikkelaar Bianca Seekles, architecte Ninke Happel en corporatiebestuurder Hedy van den Berk in gesprek tijdens het laatste Stadmakerscongres in de Rotterdamse Schouwburg. Drie visies op wonen in Rotterdam, vanuit drie verschillende vakgebieden.

havensteder-ii-2208
Bianca Seekles Beeld door: beeld: Richard Beukelaar

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

thijs-barendse

Thijs Barendse

Thijs Barendse studeerde Internationale Betrekkingen (UvA) en Politieke Economie (Sussex). Hij woont in Rotterdam en werkt als onafhankelijk programmamaker en debatredacteur. Tevens is Thijs directeur van Podium voor Stadscultuur De Dépendance en hoofdredacteur van de maandelijkse Rotterdam Late Night talkshow.

Profiel-pagina
selfportret 2

Richard Beukelaar

Richard Beukelaar is fotograaf én muzikant, hij speelde o.a. in de Rotterdamse band The Madd

Profiel-pagina