Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
versbeton_241116_tegen02jpg-04
Beeld door: beeld: Michael van Kekem

Plaats 73. Dat is waar Rotterdam staat op de lijst van grote steden in Europa op basis van het aantal inwoners. En als het gaat om lijsten met de beste steden gemeten op basis van welvaart en welzijn, is Rotterdam zelfs onvindbaar. Natuurlijk. We hadden hier en daar een pr-succesje. De Markthal was een nieuw gezichtje en CS een blikvanger. Maar inmiddels heeft de Lonely Planet een nieuwe top 5. The New York Times een nieuwe darling. En wat houdt Rotterdam eraan over?

Op 30 november gaan we stemmen over de Woonvisie Rotterdam 2030, ontwikkeld door het herenverbond van Leefbaar, D66 en CDA. Ik ben er ingedoken: het is 75 pagina’s aan oeverloos ambtelijk geblaat. En het plan is zeer behoudend. Het komt erop neer dat wethouder Schneider van Rotterdam een soort Amersfoort aan de Maas wil maken. Een minder diverse en burgerlijke stad.

De coalitie sprak al eerder in het coalitieakkoord uit dat de ‘oorspronkelijke’ bewoner zich niet meer herkent in de wijk. Met ‘oorspronkelijk’ bedoelden ze niet jongens met een kleurtje zoals ik, die sinds hun geboorte al in diezelfde wijk wonen; Ze maken de assumptie dat mijn witte buren mij onherkenbaar vinden.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Awais

Awais Hassan

Awais Hassan (1984) is geboren, getogen en gewoon gebleven op Zuid. Leest graag de open gezichten van de stad. Hij is econoom en werkt als manager bij een retailer.

Profiel-pagina
michael van kekem portret

Michael van Kekem

Illustrator

Michael van Kekem (1985) werkt als illustratief ontwerper en printmaker. Zijn werk bestaat uit het maken en creëren van redactionele illustraties, boeken, huisstijlen, artwork voor animaties, prints en producten zoals Very Manly Pins. Zeefdruk, digitale en handgetekende elementen zijn belangrijke aspecten in zijn werk.

Profiel-pagina