Ga naar de inhoud

Zes argumenten die zowel voor- als tegenstanders van de woonvisie gebruiken (maar met andere redenen) — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Wie het debat over de Woonvisie volgt, valt het op dat diverse partijen vaak dezelfde argumenten gebruiken om hun gelijk te bewijzen. Eeva Liukku zet ze op een rijtje. Hoe dan ook: we gaan op Amsterdam lijken.

flat-met-huisjes_03
beeld: Nina Fernande

Vers Beton is in de woonvisie gedoken de afgelopen weken. Zo schreven we een artikel waarin we antwoord geven op twaalf belangrijke vragen en maakten we een Kieswijzer voor het Woonreferendum op 30 november. Hierbij vielen ons enkele argumenten op die zowel de voor- als tegenstanders in de strijd werpen. We zetten ze op een rijtje en lichten ze toe.

Al 3 reacties — discussieer mee!

  • Dat is al een stuk genuanceerder dan het klagerige verhaal van twee dagen terug. Overigens blijkt de materie niet erg te leven onder de bevolking. Eigenlijk is dat het voornaamste resultaat van dit referendum. Desinteresse en apathie in een gefragmenteerde samenleving. Als ervaringsdeskundige met een klushuis in Spangen en een galerieruimte in BoTu heb ik gewacht tot het veilig was en volmondig VOOR gestemd. Hoezo verdringing? Leegstand en verpaupering die door gemotiveerde en inderdaad ‘creatieve’ burgers op ook nog esthetisch verantwoorde wijze wordt aangepakt. In deze stad is het echt ook nooit goed.

  • Zeker, maar zo makkelijk was dat nooit met lakse woningcorporaties en malafide pandjesbazen. Right to Buy was misschien toch niet zo’n slecht idee. In Spangen wordt in ieder geval nog steeds gesloopt. Het is bijna zonde van die Trespa dakopbouwen met plastic kozijnen bovenop de jaren dertig woningen. De eerste moslima met bakfiets is trouwens al gesignaleerd. Voorwaarts Rotterdam.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam