Ga naar de inhoud

Vijftien jaar Leefbaar Rotterdam: Sørensen, Pastors en Buijt over hun “burgerlijke partij voor het redelijke midden” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Leefbaar Rotterdam bestaat vijftien jaar. Wat heeft de politieke partij voor de stad betekend? Vers Beton blikt terug met drie partijprominenten: oprichter Ronald Sørensen, voormalig fractievoorzitter Marco Pastors en huidig fractievoorzitter Ronald Buijt.

leefbaarach-1
beeld: Karida van Bochove

Al 11 reacties — discussieer mee!

 • Citaat:
  Uiteindelijk is het zoals Fortuyn zei. Als je het niet goed doet krijg je straf van de kiezer. Als het dus niet goed genoeg geweest is, krijgen we straf in 2018. Maar er is geen vezel in mijn lichaam die daar van uitgaat.”…..de autochtone volkse stemmers de grootste achterban van leefbaar die nu hun goedkope huurwoning kunnen gedag zeggen,hun kinderen op een wachtlijst zien van zo,n zes jaar voor een huurwoning,dure prestige projecten in de stad en de jaren 50 spruitjeswind zonder migranten rol die men zo obsessief wil doorpompen,de mensen gewone mensen die leefbaar als “hun”partij zag die hebben toch wel andere vezels te voelen dunkt me!

 • Goed interview. Voor de volledigheid: ook Rabella de Faria is wethouder voor Leefbaar Rotterdam geweest. Zij werd in 2004 vervangen door Marianne van den Anker.

 • goed interview. Een mooi stuk geschiedenis. Dit interview toont ook wel aan hoe leefbaar echt tegenover onze multiculturele samenleving aan kijkt.
  Een beetje domme mensen bij Leefbaar……ze denken dat het om hen gaat. Afgeven op Aboutaleb en de pvda is hun enige mantra. Jammer. #verziekt de toekomst van Rotterdam.

 • @Ronald. Beste man ik begrijp vaker wel iets niet en daar schaam ik mij allerminst voor, gelukkig zijn er mensen die mij dan graag laten weten hoe het dan wel zou zitten. Ik dank u derhalve voor de duidelijke uitleg als oud leerling van u dank ik u voor deze extra les. Ik wens u en uw gezin een mooi, gezond en bevredigend jaar toe…

  • Bedankt en jij ook het allerbeste.
   Dat je het toch nog zo ver geschopt hebt na les van zo’n dome man (zie Jos?) Duko ook trouwens (iets minder les dat wel)
   Nu volgt iets over de inhoud, want anders wordt deze reactie getroffen door het zwaard der Liukkusche censuur.

   Ook tijdens de nieuwjaarsrecepties wordt voortdurend gevraagd: Wat doen jullie als de PVV komt? Antwoord. Zien we dan wel. Maar aan de lijst van mijn vriend Geert kan ik aflezen dat het niet meevalt om nieuwe kandidaten te vinden.

 • Ik verwelkom de PVV van harte! Leefbaar Rotterdam zal dan zeker behoorlijk gaan inleveren. Jammer want een redelijk deel zijn verstandige en oprechte mensen maar helaas lopen er ook behoorlijk wat te grote ego’s rond die heimelijk 200% voor PVV en Wilders zijn en ook zijn manier van spreken maar voor de buhne neemt men afstand want dat is beter voor de toekomst. De lariekoek over weinig democratie binnen PVV is een drogreden en dat weten de heren en dames ook wel. Was er niet eens sprake dat de jongeren van de pvda zich hadden voorgenomen dat als de PVV een ledenpartij was geweest zij massaal lid zouden worden en dan zeg maar van binnenuit de boel zouden laten ploffen. Dan nog de politici die dezelfde thema’s aansnijden maar Wilders verketteren om zijn taalgebruik.

  Mede door zijn recente veroordeling neem ik nu stelling en waar ik voorheen in de verdediging ging en zei dat ik het wel met de PVV eens was maar niet de manier waarop. Nu ben ik ‘bekeerd’ en sta wel achter de manier waarop. Ook al zijn niet alle uitspraken van meneer Wilders het zoals ik het zelf zou verwoorden en zelfs al zijn niet alle standpunten van de PVV de mijne (toch komt hij veel dichterbij dan alle andere partijen incl. de rechtse. Ik wens derhalve hr Wilders ook in Rotterdam een megazege toe. Niet persé ten koste van Leefbaar maar dat zal onvermijdelijk zijn.. Vreemd eigenlijk dat Tanya naar VNL is gegaan en niet gewoon PVV maar goed PVV is natuurlijk wel een C.V. killer. Let’s make this right again.

 • Je heb het weer niet begrepen.

  De PVV moet geen ledenpartij worden maar een vergeniging van verenigingen.
  Net zoals de OSF (zoek maar op) iedere provinciale fractie neemt 100 leden aan, die alleen op provincial niveau inspraak hebben.
  Zodra de PVV meer dan 1000 leden telt, krijgt ze de subsidie die iedere partij die in de SG is vertegenwoordigd krijgt n.l. 50.000 euro per lid van de SG. Dat zou voor de PVV nu meer dan een miljoen zijn.
  Daarmee kunnen ze een wetenschappelijk bureau oprichten, een jeugdafdeling (die zijn verplicht) en campagne voeren.

  Geert wil dat niet.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De morele ondergrens van de gemeente ligt lager dan je denkt

  • Politiek

  Jonasz Dekkers windt zich op over hoe Rotterdam met dakloze mensen omgaat. Beboeten, uitzetten en een Top 29 maken van degenen die de meeste overlast geven, hij vindt het een grof schandaal. 

 • Woonvisie ingehaald door de actualiteit

  • Politiek

  De actualiteit heeft de nieuwe Woonvisie alweer ingehaald volgens Mustapha Eaisaouiyen van het initiatief Recht op de stad. Lees zijn opinie over waarom de Woonvisie rammelt, onvolledig is en geschreven vanuit een beleidsmakersbubbel.

 • Een geschiedenis van Rotterdamse burgemeesters en slavernij

  • Politiek

  Rotterdam kent een aantal foute burgemeesters. Ze handelden in mensen, hadden banden met de VOC of WIC en werden aangesteld om de winst uit suikerrietplantages veilig te stellen. Loulou Drinkwaard maakte een lijst.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • School’s Out! #39 with Barbara Stok. A lecture, drinks, bites and a short movie. Friday…

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak start met bouwen in Rotterdam. Kom naar de kick-off op 9 maart.…

  Venue: Rotterdamse Ongedocumenteerden Steunpunt
  Datum:
 • On Monday March 11, Rotterdam based ‘platform for metropolitan issues’ De Dépendance welcomes award-winning science journalist Angela Saini in Arminius, on the occasion of her highly acclaimed book ‘The Patriarchs: How Men Came to Rule’.

  Venue: Arminius
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als coördinator ben jij het reisbureau voor cursisten van DRIFT’s Transition Academy. Jij zorgt ervoor…

 • Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de uitvoering in de gaten. Je bent een ervaren en communicatieve communitybuilder die Rotterdammers en hun buren bij staat met raad en daad.

 • GroenLinks Rotterdam zoekt een creatieve social media redacteur met een focus op online communicatie en contentcreatie. Als social media redacteur werk je elke dag aan het online uitdragen van ons verhaal over een groen, sociaal en inclusief Rotterdam.

 • Bekijk alle vacatures