Ga naar de inhoud

Drs. P verdient zijn eigen ollekebollekeplein in Rotterdam — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Onlangs nam de gemeenteraad een motie van de Partij voor de Dieren aan, die pleit voor een Drs. P-straat in Rotterdam. Daarmee doen we de overleden taalvirtuoos tekort.

DRS.P
beeld: Karida van Bochove

Al één reactie — discussieer mee!

 • Natuurlijk dient Rotterdam de grote taalvirtuoos te dienen met een straatnaam. Even natuurlijk is het, dat zoiets niet alleen een ‘Drs.P-plaats’ zou mogen zijn. Zelfs in een autoluwe stad zou er constant een even argeloze als onoplettende automobilist in volle tevredenheid zijn/haar auto achterlaten op die ‘P-plaats’. Ik zou minstens denken aan een plaats in de luwte van de Schiedamsedijk, waarin -á la Hansje Brinkers- een vinger gestoken zou kunnen worden, wijzend naar de ‘Vinger aan de Polzerdijk’ Ter verhoging der feestelijke verwarring zouden er ook twee polsen uit de dijk kunnen steken. Door middel van een plaquette zou vervolgens opheldering gegeven kunnen worden, welke de vorm van een Ollekebolleke zou behoren te krijgen. In deze lijkt mij een mooie taak weggelegd voor Joz Knoop, de Rotterdamse bedenker van het Jozzonet. Het verhaal wil, dat Joz eens wat voorbeelden van het Jozzonet naar Drs.P stuurde met de vraag wat die daarvan vond. In een prachtig Jozzonet antwoordde hij Knoop, dat hij die vorm toch niet wenste te gebruiken.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures