Ga naar de inhoud

Gezocht: een goed, uitdagend, prikkelend, onverwacht, intelligent en origineel gesprek — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Simone van Hulst vindt dat de Rotterdamse debatcultuur slaapt en niet meer van deze tijd is. Op de Debatnacht gaat ze daar verandering in brengen. Wat is er eigenlijk mis met de debatten en discussies volgens Simone?

horeca-rachelsender-942×1800
beeld: Rachel Sender

Al 3 reacties — discussieer mee!

 • Wat is nu de grootste aanklacht van de auteur? Zijn deelnemers aan Het Debat te wit? Teveel man (of: teveel mannelijkheid, ook bij vrouwelijke deelnemers)? Of is de opzet van debat as we know it simpelweg niet goed, met zo’n standaardformat van twee deelnemers die een toneelstukje opsturen en vragen vanuit het publiek als zaadloos naspel?

  Of, misschien is het format een logisch gevolg van de overpopulatie aan witte mannelijke deelnemers? Samenzwering!!

  De kritieken lopen kriskras door elkaar. Ik kan er geen touw aan vastknopen. Dat het volgens de auteur anders moet, is overigens wel aangekomen.

 • Waarschijnlijk ludiek bedoeld, maar zeldzaam warrig betoog van Simone van Hulst.
  Wat ik er nog net uithaal, is dat ik als ‘witte man’ niet wordt geacht mee te debatteren. En dat doe ik dan ook niet.

 • In het voorlaatste Leefbaar Rotterdam café hebben we een debat georganiseerd tussen Francisco van Jole en Ebru Umar.
  Niet omdat Jole wit is en niet omdat Ebru Nederlandse met een Turkse achtergrond is, maar omdat ze allebei een uitgesproken mening hebben!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam