Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

De kerstnachtviering is ook in de gereformeerd-vrijgemaakte kerk aan de Simonstraat drukbezocht. Walter de Vries irriteert zich op dergelijke avonden des te meer aan de slechte logistiek van het gebouw. Maar niet lang meer: op eigen initiatief kreeg de kerk bijna vijf ton bijeen voor een verbouwing in 2017. 

Via een onopvallende zijdeur van de kerk komen we in een smalle gang die naar zowel de kerkzaal als de ontmoetingsruimte leidt. Walter de Vries, lid van deze gereformeerd-vrijgemaakte kerk en mede-initiator van de verbouwing ervan, licht toe: “Op zondagen moet dus iedereen vanuit de kerkzaal via dit smalle gangetje naar de ontmoetingsruimte om een kop koffie te drinken.” Nee, handig is dat niet met wekelijks zo’n 200 kerkgangers. We gaan zitten in de ontmoetingsruimte die tevens dienstdoet als crèche op zondagen tijdens de dienst. Walter: “Kijk, en hier komt de nieuwe entree.” Vanaf het Waterplein – pal naast sportcentrum David Lloyd en het Grafisch Lyceum Rotterdam – komen kerkbezoekers vanaf volgend jaar binnen in een ruime foyer. Die biedt vervolgens toegang tot de kerkzaal. Een veel logischer keuze, inderdaad, maar het realiseren ervan is een tweede.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profielfoto-prisdeputter-versbeton

Priscilla de Putter

Priscilla de Putter (1983) schrijft als freelance tekstschrijver over steden, wonen, mensen en ontwerp voor o.a. platform Wonen in Rotterdam, Woonstad, Dutch Designers (DuDe) magazine, Uitagenda Rotterdam, Vers Beton en diverse bureaus. Ze startte Habitat Magazine in 2013 en werkt aan het boek Habitat Rotterdam (Trichis Publishing, najaar 2018).

Profiel-pagina
Jasmijn Krol 2

Jasmijn Krol

Fotograaf

Jasmijn Krol (1988, Dongen) is beeldend kunstenaar en woonachtig in Rotterdam. Ze werkt voornamelijk met video, fotografie en performance. Naast haar autonome werk, maakt ze momenteel een documentaire en werkt ze ook als fotograaf in opdracht.

Profiel-pagina