Ga naar de inhoud

Kerk in Uitvoering: verbouwing voor een kerk van de toekomst — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De kerstnachtviering is ook in de gereformeerd-vrijgemaakte kerk aan de Simonstraat drukbezocht. Walter de Vries irriteert zich op dergelijke avonden des te meer aan de slechte logistiek van het gebouw. Maar niet lang meer: op eigen initiatief kreeg de kerk bijna vijf ton bijeen voor een verbouwing in 2017. 

Via een onopvallende zijdeur van de kerk komen we in een smalle gang die naar zowel de kerkzaal als de ontmoetingsruimte leidt. Walter de Vries, lid van deze gereformeerd-vrijgemaakte kerk en mede-initiator van de verbouwing ervan, licht toe: “Op zondagen moet dus iedereen vanuit de kerkzaal via dit smalle gangetje naar de ontmoetingsruimte om een kop koffie te drinken.” Nee, handig is dat niet met wekelijks zo’n 200 kerkgangers. We gaan zitten in de ontmoetingsruimte die tevens dienstdoet als crèche op zondagen tijdens de dienst. Walter: “Kijk, en hier komt de nieuwe entree.” Vanaf het Waterplein – pal naast sportcentrum David Lloyd en het Grafisch Lyceum Rotterdam – komen kerkbezoekers vanaf volgend jaar binnen in een ruime foyer. Die biedt vervolgens toegang tot de kerkzaal. Een veel logischer keuze, inderdaad, maar het realiseren ervan is een tweede.

Al 3 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam