Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
was_getekend_woonvisie
Beeld door: beeld: Melanie Drent

Met een opkomst van krap 17% (zo’n 85.000 stemmers) is het woonreferendum van afgelopen woensdag mislukt. De Rotterdammers zijn niet in voldoende mate naar de stembus gegaan: voor een geldige uitslag had de opkomst minimaal 30% moeten zijn. Het referendum, opgezet door onder meer de SP en andere tegenstanders van de visie, heeft de stad 1,6 miljoen euro gekost. Het is de vraag hoeveel invloed de burger eigenlijk had. De visie beslaat zo’n lange termijn dat een volgend college de koers weer kan aanpassen. Verder heeft de brede vraagstelling deze raadpleging ook niet verder geholpen; weinig mensen zullen alle pagina’s van de Woonvisie hebben doorgespit. De tegenstemmers, die ruim in de meerderheid waren, zijn de grootste verliezers. In Arnhem vond op dezelfde dag ook een woonreferendum plaats, zónder kiesdrempel en met een opkomst van 24%. Daar kon een overtuigend ‘ja’ op de nieuwbouwplannen worden genoteerd.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth (1975) observeert en schrijft over wat op straat ligt. In een tweet, blog, column of sprookje. Sinds haar studietijd in Kralingen dankbaar blijven plakken in de metropool, en nu in Noord nog lang niet uitgekeken.

Profiel-pagina
melanie

Melanie Drent

Illustrator

Melanie Drent (1980) ziet de wereld in heldere lijnen. Ze registreert en analyseert. Het liefst tekent ze mensen. Geef haar een pen en ze gaat. Sinds ze afstudeerde aan de HKU doet ze niet anders.

Profiel-pagina