Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Rotterdam vierde de stad het afgelopen jaar, dat zal weinigen zijn ontgaan. Dat dit naar aanleiding van 75 jaar wederopbouw was, was misschien minder evident met zeer uiteenlopende activiteiten, van een ‘Domino Day’ tot de versierde Erasmusbrug. Maar laten we niet te kritisch zijn: een beetje Rotterdampromotie kan immers nooit kwaad, en aandacht voor de wederopbouwarchitectuur zeker niet. Die promotie van de wederopbouw bestaat al sinds de jaren veertig, zoals ik in een eerder artikel over de Wederopbouwritten beschreef. Eerder zelfs dan ik dacht: het vieren van de wederopbouw gebeurde niet sinds 1946, maar al vanaf 1941.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

PaulGroenendijk

Paul Groenendijk

Paul Groenendijk werd in 1957 in Rotterdam geboren en studeerde in 1984 af als architect aan de TU Delft. Sindsdien werkt hij als publicist en onderzoeker.
Naast het samenstellen van architectuurgidsen beheert hij www.architectuurgids.nl, is hij betrokken bij Rotterdam Woont en het Platform Wederopbouw Rotterdam. In 2015 verscheen van zijn hand de architectuurgids Rotterdam Architectuur Stad bij NAi010.

Profiel-pagina