Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Vers Beton schrijft iedere maand een column voor de Uitagenda Rotterdam, het gratis culturele uitgaansmagazine. In de dubbele editie van januari en februari heeft Tara een onverwacht voornemen voor 2017.

12033067_1075732849111142_4696796699257727768_n
Beeld door: beeld: IkRotterdam

Het nieuwe jaar begint in huize Lewis steevast met een kater, opgelopen in een van de vele etablissementen die deze stad rijk is. Op die ochtend neem ik me elk jaar weer voor dat ik het he-le-maal anders ga doen. Minder geld verspillen in het café, meer tijd voor hard werken, gezond eten en sporten.
Dat deze voornemens een recept voor teleurstelling en zelfhaat zijn, behoeft nauwelijks uitleg. Daarom doe ik het dit jaar anders. Ik neem me niet voor om minder naar het café te gaan. Sterker nog, ik zou iedereen willen oproepen om in 2017 méér naar het café te gaan.
Natuurlijk maakt alcohol (vaak letterlijk) meer kapot dan je lief is. Alleen al in het afgelopen jaar kreeg ik een glas op mijn hoofd kapot gegooid, een rondslingerende scherf in mijn arm en deelde ik zelf een ouderwetse oorvijg uit aan een opdringerige vent. Tel daarbij de katers en de lege portemonnee op en er zijn redenen genoeg om mijn kroegtijgerschap aan de wilgen te hangen.

Maar het café is ook een vrijplaats waar vogels van diverse pluimage samenkomen. Een plek waar het botst tussen denkwerelden, generaties en politieke opvattingen, zonder dat het meteen zwaar is. De onverwachtse ontmoetingen, interessante discussies en momenten van zelfreflectie die daardoor ontstaan zou ik voor geen goud willen missen.
Natuurlijk moeten we allemaal ook meer naar concerten, dansvoorstellingen, ingewikkelde films en obscure performances. Maar maak het ook een keer veel te laat in een etablissement naar keuze. Neem je dan niet voor om op tijd naar huis te gaan omdat je ‘dan nog wat aan je zaterdag hebt’. Ga met gestrekt been en open gemoed de avond in. Laat je telefoon lekker in je zak zitten, maak een praatje met een onbekende en kom thuis met ten minste één goede anekdote. Ik zeg alvast: proost!

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

WhatsApp Image 2019-09-03 at 08.40.31

Tara Lewis

Tara Lewis (1986) werkt als freelancer voor diverse media. Ze koestert haar innerlijke tokkie en kan soms een beetje cynisch zijn. Ze vindt dat het discussieplatform bedoeld is voor lezers, en voelt zich daarom niet altijd geroepen te reageren. Ze studeerde Geschiedenis aan de EUR en Communicatie aan de HES.

[email protected]

Profiel-pagina
Lees één reactie
  1. Profielbeeld van Mark
    Mark

    Ik hen geen voornemens voor 2017. Maar Tara raakt de kern van de mooie traditie dat standen en rangen vermengen in de horeca. Een groot goed, dat zorgt voor sociale cohesie!

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.