Ga naar de inhoud

Hand in hand, kameraden — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Islamitische organisaties in Rotterdam hebben recent hun veiligheidsmaatregelen aangescherpt. Om de islamitische gemeenschap een hart onder de riem te steken, vormden Rotterdammers vandaag een kring rondom de Essalam Moskee. Fotografen Willem de Kam en Lou Muuse waren erbij voor Vers Beton.

Na de terreuraanslag op een moskee in Canada, is er veel angst in de islamitische gemeenschap, ook in Nederland. De grote moskeeën in de Randstad troffen deze week extra veiligheidsmaatregelen, door deuren te sluiten tijdens het gebed of meer beveiliging in te zetten.
Verschillende maatschappelijke en kerkelijke organisaties, en de synagogen van Rotterdam, organiseerden daarom vandaag Hand in Hand 010. Rotterdammers reikten de islamitische gemeenschap de hand en vormden een menselijk schild rondom de Essalam Moskee. Hiermee wilden ze het signaal afgeven dat Rotterdamse moslims zich veilig moeten kunnen voelen in het belijden van hun geloof. Opvallend: de fractie ChristenUnie-SGP was mede-initiatiefnemer van de actie, terwijl de landelijke moederpartij SGP deze week nog in het nieuws kwam met een manifest tegen de islam.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Tegenlicht is een reeks informatieve televisieprogramma’s waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap. Onze eigen hoofdredacteur, Eeva Liukku, is aanwezig als een van de gasten.

  Venue: Centrale Bibliotheek
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Ga jij werken aan de toekomst van de geschiedenis van Rotterdam? Museum Rotterdam beheert en…

 • Als coördinator ben jij het reisbureau voor cursisten van DRIFT’s Transition Academy. Jij zorgt ervoor…

 • Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de uitvoering in de gaten. Je bent een ervaren en communicatieve communitybuilder die Rotterdammers en hun buren bij staat met raad en daad.

 • Bekijk alle vacatures