Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Na de terreuraanslag op een moskee in Canada, is er veel angst in de islamitische gemeenschap, ook in Nederland. De grote moskeeën in de Randstad troffen deze week extra veiligheidsmaatregelen, door deuren te sluiten tijdens het gebed of meer beveiliging in te zetten.
Verschillende maatschappelijke en kerkelijke organisaties, en de synagogen van Rotterdam, organiseerden daarom vandaag Hand in Hand 010. Rotterdammers reikten de islamitische gemeenschap de hand en vormden een menselijk schild rondom de Essalam Moskee. Hiermee wilden ze het signaal afgeven dat Rotterdamse moslims zich veilig moeten kunnen voelen in het belijden van hun geloof. Opvallend: de fractie ChristenUnie-SGP was mede-initiatiefnemer van de actie, terwijl de landelijke moederpartij SGP deze week nog in het nieuws kwam met een manifest tegen de islam.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (Rotterdam, 1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
[email protected]

Profiel-pagina
ProfielFoto-LouMuuse

Lou Muuse

Lou Muuse (Haarlem, 1992) heeft fotografie gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en studeert momenteel af met de Master fotografie aan St. Joost in Breda. Ze specialiseert zich in interactieve beeldverhalen met onderwerpen als de asielprocedure, de Europese grenzen en de Islam.

Profiel-pagina
willem_profielfoto

Willem de Kam

Fotograaf

Willem de Kam (1988) studeerde grafisch ontwerp aan de Willem de Kooning Academie. Hij fotografeert nu full-time alles van schreeuwende voetbalsupporters tot kruiswoordpuzzelende bejaarden. Hij doet dit voor diverse media en opdrachtgevers uit de culturele en commerciële sector.

Profiel-pagina