Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

In navolging op Kevin van Eikeren en Robbert de Vrieze bericht deze keer gebiedscommissielid Marjan Gonsalvez uit ‘haar’ IJsselmonde. Na een periode vol tumult werd de gebiedscommissie vorig jaar op non actief gezet. Samen met Gonsalves blikken we terug op de situatie.

Begin januari 2016 werd gebiedscommissie IJsselmonde door het Rotterdamse stadsbestuur op non actief gezet. Dit besluit kwam na enkele weken vol spanningen en conflicten. De situatie was ontstaan ná de aankondiging van het asielzoekerscentrum in Beverwaard. Leefbaar Rotterdam verzette zich, tot ongenoegen van de andere partijen, hevig tegen de plannen. De helft van de gebiedscommissieleden, veelal van Leefbaar, weigerde vervolgens om mee te werken aan een onderzoek over het functioneren van de gebiedscommissie. Vooral (voormalig) voorzitter Norbert Swaneveld en vicevoorzitter Marjan Gonsalves werden bekritiseerd vanwege hun houding in het debat. Zij zouden zich te veel hebben laten leiden door partijbelangen.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Marjan Gonsalvez

Marjan Gonsalvez

Marjan Gonsalvez werkte vier jaar als deelraadslid en is nu gebiedscommissielid in IJsselmonde.

Profiel-pagina
Roeland Dubbeld

Roeland Dubbeld

Roeland Dubbeld (1991) schrijft over politieke zaken en is beleidsadviseur bij de gemeente Pijnacker. Hij is lid van D66.

Profiel-pagina
frank hanswijk

Frank Hanswijk

Fotograaf

Frank Hanswijk (Rotterdam, 1971) is een Rotterdamse fotograaf. Hij ontwikkelde zich breed met werk in journalistiek, reclame, theater en architectuur. De laatste jaren concentreert zijn werk zich steeds meer op architectuur en landschap. Hij benadert de architectuur niet als object maar als plek waarin de mens, al dan niet op de foto aanwezig, een cruciale rol speelt.

Profiel-pagina