Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Je ontkomt er in deze periode niet aan: het International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft de stad overgenomen. De stad ademt film. Toch zijn er op het festival dit jaar niet veel films te zien met een Rotterdamse link. Daarom vroegen wij ons af: hoe staat het eigenlijk met de Rotterdamse filmwereld? Bestaat die wel? We vroegen het aan mensen in de filmindustrie, van de makers tot aan de directeur van het IFFR. De nuchtere conclusie: Amsterdam is toch écht het centrum van de Nederlandse filmwereld. Het gaat niet al te best in Rotterdam op filmgebied, en dat terwijl deze stad in potentie zoveel te bieden heeft. Sommigen hebben voorzichtig hoop op betere tijden.

aap
Beeld door: beeld: Maus Bullhorst

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profile pic VB

Fay van der Wall

Fay van der Wall (1983) werkt als freelance schrijver en maker. Schrijft voor Vers Beton over popcultuur, kunst, muziek, media en de stad

Profiel-pagina
Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (Rotterdam, 1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
[email protected]eton.nl

Profiel-pagina
Maus avatar 300x300

Maus Bullhorst

Illustrator

Maus Bullhorst (1988) is illustrator en eeuwig student. Dit jaar is hij van plan om af te studeren aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam, de school waar hij vroeger bijna in woonde en volgens sommigen zijn eigen ‘MausBaus Station’ had. Bullhorst illustreert regelmatig voor de Correspondent en Trouw en maakt met liefde werk over Rotterdam voor Vers Beton. Zijn werk is strak en kleurrijk maar vooral herkenbaar.

Profiel-pagina