Ga naar de inhoud

Minicollege: wordt Rotterdam het nieuwe Calais? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Moet de Rotterdamse haven zich opmaken voor een toestroom van vluchtelingen die de oversteek naar Engeland willen maken, met de bijbehorende geavanceerde grenscontroles en opvangkampen? Kom maandag 20 februari naar het minicollege van Richard Staring over dit thema.

Staring, bijzonder hoogleraar Mobiliteit, Toezicht en Criminaliteit aan de Erasmus Universiteit, stelt dat sinds de ontruiming van de ‘Jungle’ in Calais in oktober 2016, de vluchtelingenstroom opschuift naar het noorden. De douanes in Oostende, Duinkerken en Antwerpen zouden hierdoor steeds vaker problemen ondervinden. Het lijkt in zijn visie dus niet meer uitsluitend het probleem van Frankrijk en Engeland, maar ook dat van België en Nederland.
In het minicollege van maandag 20 februari laat Staring zijn licht schijnen over deze kwestie. Wordt Rotterdam straks inderdaad een tweede Calais? Waar moet de haven zich op voorbereiden?

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam