Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Moet de Rotterdamse haven zich opmaken voor een toestroom van vluchtelingen die de oversteek naar Engeland willen maken, met de bijbehorende geavanceerde grenscontroles en opvangkampen? Kom maandag 20 februari naar het minicollege van Richard Staring over dit thema.

Staring, bijzonder hoogleraar Mobiliteit, Toezicht en Criminaliteit aan de Erasmus Universiteit, stelt dat sinds de ontruiming van de ‘Jungle’ in Calais in oktober 2016, de vluchtelingenstroom opschuift naar het noorden. De douanes in Oostende, Duinkerken en Antwerpen zouden hierdoor steeds vaker problemen ondervinden. Het lijkt in zijn visie dus niet meer uitsluitend het probleem van Frankrijk en Engeland, maar ook dat van België en Nederland.
In het minicollege van maandag 20 februari laat Staring zijn licht schijnen over deze kwestie. Wordt Rotterdam straks inderdaad een tweede Calais? Waar moet de haven zich op voorbereiden?

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Vera Godijn

Vera Godijn

Vera Godijn (1977) woont al zestien jaar in Rotterdam en studeerde af als docent Beeldende Kunsten aan de Willem de Kooning Academie. Schrijven is een belangrijke expressievorm voor haar en een geweldig medium om te reflecteren op wat er speelt in de wereld. Vers Beton is voor haar het ideale platform waarop ze haar liefde voor het schrijven kan uitleven. Ze werkt in Printroom, presentatieruimte en kunstboekwinkel.

Profiel-pagina