Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Rotterdam voert een verdichtingstrategie. Yvonne Rijpers en Tom van Odijk hopen op aandacht voor kwalitatieve ‘Privately Owned Public Spaces’ en onderzoeken het belang ervan in een serie hierover. Deel 1: waarom een POPS visie juist nu belangrijk is.

03-Pops-©Ossip
Beeld door: beeld: Ossip van Duivenbode

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Yvonne Rijpers

Yvonne Rijpers

Yvonne Rijpers (1980), Eindhovense Rotterdamse, sociologe en metropolitaan onderzoekster. Vindt Rotterdam-West veruit het best. Is werkzaam in en schrijft over stedelijke ontwikkeling. Probeert daarnaast ook nog te promoveren op iets met beleid, Berlijn en creatieve steden en werkt als coördinator voor Vereniging Deltametropool.

Profiel-pagina
Portret_TomvanOdijk

Tom van Odijk

Tom van Odijk (1969) is co-founder van TomDavid Architecten. Het buro is in het bijzonder geïnteresseerd in POPS en ontwikkelde in het kader van de IABR-2016 samen met WdKA-studenten de app Open To Public. De verworven data vormen de grondslag voor verder onderzoek en het op korte termijn in kaart brengen van Rotterdamse Privately Owned Public Spaces.

Profiel-pagina
Ossip

Ossip van Duivenbode

Fotograaf

Ossip van Duivenbode (1981) is architectuurfotograaf. “Architectuur en stedenbouw zijn volledig in mijn bestaan verwikkeld. Als ik door een stad loop, ben ik continu aan het observeren. Wat is de invloed van een gebouw op de omgeving, wat zijn interessante details, hoe verhouden die zich tot de mensen?”

Profiel-pagina