Ga naar de inhoud

Vijfentwintig jaar Toko de Waart: "Aan de producten merk je wat er in de wereld gebeurt" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Ze verkochten de eerste exotische producten maar ook de eerste bus Pringles van Rotterdam. Martine de Waart en Hans Oost zien al vijfentwintig jaar de hele wereld voorbijkomen in hun Toko de Waart aan de Nieuwe Binnenweg. Wie zal de zaak straks overnemen?

Ingeklemd tussen een tattooshop en een kleine meubeloutlet, net voorbij het Heemraadspark aan de Nieuwe Binnenweg, zit Toko de Waart. Als je binnenkomt dringen allerlei geuren direct je neus binnen. De ene keer herken je kerrie, twee meter verder komijn. Nog verder achterin is er niks meer van te maken en houd je het maar op ‘exotisch’. Hier moet je zijn voor rijst, kruiden, groente, en kookbenodigdheden die je in de supermarkt niet kunt vinden of alleen voor veel meer geld kunt aanschaffen.

Al 2 reacties — discussieer mee!

  • Fantastisch adres! Je raakt er niet uitgekeken. Kocht er ooit,40 jaar geleden, waarschijnlijk bij de vader van Martine,mijn gietijzeren koeke(n)pannen voor een zeer schappelijk bedrag (made in Taiwan) Soortgelijke pannen worden nu verkocht voor een “godsvermogen” in de diverse kookpaleizen!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam