Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Steenmarter_Melanie_drent
Beeld door: beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: Beroemde (dode) dieren.
In 2005 verwoestte een piepklein musje − 4 dagen voor Domino Day − een zorgvuldig opgebouwd kunstwerk: 23.000 van 4 miljoen steentjes vielen om. De ‘Dominomus’ werd neergeschoten en overgedragen aan het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. Maar er zijn meer beroemde dode dieren. Het museum maakte er een thema van in de eregalerij ‘Dode-Dieren-met-een-verhaal‘. Daar kun je een zogenaamde McFlurry-egel bewonderen (tragisch gestorven in een plastic fastfoodbekertje). En, als nieuwe aanwinst, een geëlektrocuteerde steenmarter die de deeltjesversneller in Genève even stil wist te leggen. Nu te zien, in gezelschap van de Verslikvis en de Traumameeuw. Gevallen helden.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth (1975) observeert en schrijft over wat op straat ligt. In een tweet, blog, column of sprookje. Sinds haar studietijd in Kralingen dankbaar blijven plakken in de metropool, en nu in Noord nog lang niet uitgekeken.

Profiel-pagina
melanie

Melanie Drent

Illustrator

Melanie Drent (1980) ziet de wereld in heldere lijnen. Ze registreert en analyseert. Het liefst tekent ze mensen. Geef haar een pen en ze gaat. Sinds ze afstudeerde aan de HKU doet ze niet anders.

Profiel-pagina